Preselecţii Corala „Universitas” 15 ianuarie 2018

Corala „Universitas” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează Preselecții Luni, 15 ianuarie, 2018. Invitația se adresează tuturor studenților universității, indiferent de facultate, an și ciclu de studii (licență/master/doctorat).

Preselecțiile vor avea loc în ziua menționată, începând cu ora 18.00, în Căminul C5, sala 501 din Complexul Studențesc „Titu Maiorescu” al UAIC.

– – –

Urmărește Corala „Universitas” pe Facebook Youtube | Site

Corala „UNIVERSITAS” a fost înființată pe 27 martie 2015 și face parte din Departamentul Servicii pentru Studenți și Absolvenți (DSSA din UAIC), concretizând astfel o serie de inițiative la nivelul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Inițiativele constau în implicarea studenților UAIC în activități cultural-artistice. Înființarea coralei completează lista de servicii integrate oferite studenților și absolvenților UAIC. Aceste servicii au rolul de a implică activ studenții în viața și pulsul Universității prin:

  • promovarea educației culturale și a formării profesionale în domeniul culturii;
  • promovarea imaginii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași prin organizarea de concerte cu ocazia evenimentelor academice;
  • încurajarea mobilității culturale în UAIC și a intervenției culturale;
  • perfecționarea profesională a studenților;
  • susținerea artei clasice, romantice, moderne și contemporane;
  • accesibilizarea publicului academic în ceea ce privește muzica corală prin concertele propriu-zise
  • încurajarea debutului artistic în rândul studenților.

Corala „UNIVERSITAS” este o formație muzicală mixtă cu o componență elastică, în funcție de forma de manifestare sau de natura repertoriului. Grupul, format din studenți selectați din cele 15 facultăți ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, își propune readucerea artei corale în atenția mediului academic universitar. Cultivând vocea ca instrument generator de emoție profundă și directă, asimilarea și dezvoltarea repertorială se realizează prin abordarea de lucrări ce corespund spiritului și temperamentului formației.

Leave a Reply

Your email address will not be published.