Prin proiectul Olimpiada ONU, Asociația UN Youth – filiala Iași urmărește pe de o parte să dezvolte spiritul civic al liceenilor și studenților în privința problemelor globale ce fac obiectul agendei 2030 a Organizației Națiunilor Unite, iar pe de altă parte să propună comunității o paletă de soluții practice găsite chiar de cei tineri.
Faptul că tinerii reprezintă viitorul nu trebuie să rămână un clișeu, fapt pentru care prin acest demers se caută facilitarea comunicării și a schimbului de idei. Este necesar a se ține cont de faptul că o parte din viitorii participanți la Olimpiada ONU vor putea ajunge în viitor pe pozițiile de decizie din cadrul administrațiilor locale sau centrale iar exercițiul de a identifica încă de acum soluții la problemele cu care se confruntă este esențial.
Temele alese în cadrul proiectului „Educația formală versus educația non-formală”, pentru liceeni și „Provocările aduse de Agenda 2030 sub aspectul reducerii șomajului la nivelul tinerilor” pentru studenți, subliniază, din perspectiva organizatorilor, unele dintre aspectele cele mai des întâlnite la nivelul tineretului din România. În acest sens, o aprofundare a variațiunilor în care pot fi particularizate de la o regiune la alta sau chiar de la o comunitate la alta sunt importante în perspectiva modului în care tinerii pot conlucra și înainta un set de posibile soluții la dificultățile lor actuale.
Proiectul se va desfășura în perioada 12-14 mai la Iași, eseurile cu una dintre cele două teme putând fi trimise la adresa iasi@unyouth.ro. Admiterea eseurilor în cea de-a doua fază ce va avea loc la Iași, trebuie să întrunească următoarele criterii: încadrarea în limitele de 2-3 pagini, respectarea formatului scris font Times New Roman, dimensiune 12, spatiere 1,5, respectarea structurii argumentative, a elementelor de continut, cat si relevanta si originalitatea argumentelor, toate acestea fiind avute în vedere de juriu în analiza lucrărilor.
Mai multe informații precum și întrebări ne puteți adresa pe mail-ul anterior amintit sau AICI.