Înscrie-te și tu la programele de internship ale Bancii Central Europene (ECB)

ECB_EN_RGBECB caută absolvenţi cu interes spre activităţile ECB, curioşi să descopere, dornici să contribuie activ, cu potenţial de a se dezvolta într-un mediul divers, care ştiu să răspundă rapid la schimbare, cu dorinţă de colaborare şi focus pe rezultat, cu gândire analitică şi atenţie la detalii, cu bune abilităţi de comunicare.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să lucrezi într-un domeniu care influenţează viaţa a 330 milioane de oameni, să lucrezi într-un mediu dinamic şi cu un pachet salarial atractiv, dublat de o instruire alături de adevăraţi profesionişi, ai şansa să trăieşti în inima Europei, la Frankfurt, într-un mediu multicultural, unde viaţa profesională şi socială se îmbină într-un mod fericit, alături de alţi ex-paţi sau, de ce nu, având chiar şi familia alături. Urmăreşte programele disponibile pe www.ecb.europa.eu/careers

ECB Traineeship: Daca ai obţinut licenţa, poţi aplica ceea ce ai învăţat în facultate într-unul din domeniile ECB pe o perioadă de 3-6 luni (până la 1 an) şi primeşti 1050 EUR/lună (sau 1900 EUR dacă ai parcurs deja doi ani de doctorat). Aplici online, dai teste online şi şi completezi câteva exerciţii de acasă, iar interviul îl dai prin Skype, deci nu te costă nimic să încerci. În urma internship-ului, poţi aplica pentru o poziţie de debutant sau ţi se poate oferi 1 contract pe perioadă determinată de 1 an.

Sigur că limba engleză este o condiţie primordială, însă încă o limbă oficială UE este un avantaj.

ECB Graduate Programme:  Dacă eşti absolvent de master sau doctorat şi ai experienţă în două dintre domeniile ECB cu maxim doi ani în câmpul muncii, ai şansa să aplici pentru un program de 2 ani cu 4600 EUR/lună. Numărul locurilor în fiecare an fiind de 15, iar interviul si testele de recrutare se dau online.  Dacă eşti selectat, ţi se cere să identifici o problemă într-una din diviziile ECB, oferind şi soluţia (printr-un proiect scris). Poti să-ţi prelungeşti stagiul până la 3 ani, sau poţi aplica pentru una din poziţiile interne când ai parcurs 18 luni

Sfaturi pentru aplicanţi: motivează de ce-ţi doreşti acest program şi de ce la ECB; arată experienţele tale anterioare; fii autentic şi evită tiparele.

Sfaturi pentru interviu: fii pregătit să arăţi motivaţia ta şi de ce eşti potrivit pentru job; oferă răspunsuri la obiect şi cu exemple relevante; fii tu însuţi/ însăţi. Succes!

Înscrie-te pe site pentru a primi alerte atunci cand sunt poziţii vacante AICI.

Mai multe detalii la Graduate opportunities@ECB.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.