Asociația ADPLUS caută voluntari pentru Școala de vară

scoala_de_vara_AD_PLUSVara a început şi copii din cartierul Galata din Iași sunt nerăbdători să înceapă activităţile educaționale la Centrul de Servicii Sociale pentru Copii din cartier. Dar avem nevoie de tineri voluntari care doresc să se implice în activitățile Școlii de vară. Școala de vară este un proiect inițiat de Asociația Centrul de Inițiativă Civică Alexandru cel Bun Iași și se desfășoară de peste 10 ani din grija d-lui Mircea Popovici, psiholog voluntar în cadrul centrului. Anul acesta suntem parteneri în acest proiect.

CĂUTĂM VOLUNTARI INIMOȘI

Am pregătit pentru această vară multe şi diverse activităţi pentru copii ce vor veni la Centrul de Servicii Sociale pentru copii Galata

Pentru început ar trebui să ştiţi că la acest centru pot veni copii de orice fel (dar în special copii care provin din familii defavorizate, copii care stau mult timp singuri acasă) care doresc să îşi petreacă vacanţa de vară într-un mod constructiv. Mai trebuie să ştiţi că acest centru se află în cartierul Galata, în spatele magazinului Gemi (aici puteți vedea harta cu locaţia exactă şi o poză a centrului – pentru a vă orienta în spaţiu).

Activităţile pe care le-am pregătit au un scop precis: prin joc copii îşi vor dezvolta abilităţi în funcţie de atelierul la care aceştia se vor înscrie (ateliere de arte plastice şi bricolaj, teatru şi poveşti, atelierul „Sunt un mic conducator” ).

Nu uităm totuşi că este VACANŢĂ iar în vacanţă trebuie să facem lucruri distractive pe care să le povestim la întoarcerea la şcoală. Aşa că am pregătit copiilor o vizită la o fermă, jocurile copilăriei (ştiţi voi…Baba oarba, De-a v-aţi ascunselea, Șotron etc.), activități în aer liber, atelierele „Trenuleţele prin viaţă” și „Planoarele prin aripi”  dar mai ales activităţi de autocunoaştere și dezvoltare a abilităților de viață (prin joc copii se vor cunoaşte mai bine, vor face cunoştinţă cu emoţiile lor, vor lua parte la primele ore de orientare şi consiliere şcolară şi profesională).

Noi vrem ca TU să fii VOLUNTARUL nostru. Iată doar o parte din motivele care te-ar putea îndemna să te implici:

  • Ai șansa de a deveni o persoană semnificativă în viața unor copii
  • Îţi poţi alege activităţile la care vrei să ne ajuţi, în funcţie de preferinţele și abilitățile tale (dacă nu știi care sunt te ajutăm noi să le descoperi)
  • Îţi vei petrece timpul liber într-un mod constructiv
  • Te vei distra alături de alţi voluntari şi de copii
  • Munca ta îţi va fi recunoscută printr-un Certificat de voluntariat (sigur ai aflat că voluntariatul este recunoscut ca experienţă profesională conform Legii Voluntariatului 78/2014)

ÎNSCRIE-TE ACUM!
Trimite-ne un CV sau o scrisoare de intenţie  pe adresa de e-mail adplus.iasi@gmail.com sau un mesaj pe pagina www.facebook.com/AsociatiaADPLUS.
Dacă vrei să afli mai multe despre noi pe găseşti pe www.orientat.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.