Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi (ASJ) începe o serie de întâlniri cu „Scriitorul lunii”. Întâlnirile fac parte din campania „Şezi blând şi citeşte”, care a început în anul 2013 în mediul online şi offline. Campania are ca scop promovarea lecturii şi a scriitorilor contemporani în mediul studenţesc ieşean şi nu numai.
În acest sens, în cadrul primului eveniment „Scriitorul lunii”, invitat special este scriitorul Dan Lungu, care se va întâlni cu studenţii de la Jurnalism şi cu cititorii din Iaşi vineri, 22 ianuarie, în Sala B.P. Hasdeu din incinta Bibliotecii Centrale Universitare „M.Eminescu” (BCU Iaşi). Evenimentul va începe la ora 16.00, iar intrarea este liberă în limita locurilor disponibile în sală. Întâlnirea va fi moderată de jurnalistul Andrei Giurgia şi se vor pune în discuţie teme ca: omul din spatele cărţii, viaţa dintre două cărţi, relaţia scriitorului cu jurnaliştii şi criticii literari. De asemenea, se va dezbate necesitatea susţinerii media în cadrul promovării operelor literare contemporane, la care sunt invitaţi şi jurnaliştii locali dedicaţi domeniului cultural.
Dan Lungu, autor de proză scurtă şi romane, printre care „Sînt o babă comunistă”, a cărui adaptare pentru scenariu de film a avut loc în anul 2013, iar filmul a fost realizat în regia lui Stere Gulea, avându-i în rolurile principale pe actorii Ana Ularu, Luminița Gheorghiu şi Marian Ralea. Filmul a fost prezentat în cadrul ediţiei a V-a a festivalului „Serile Filmului Românesc”, organizat de către ASJ.
Proiectul este gândit în termenii susţinerii şi promovării operelor ieşene, invitând publicul cititor şi studenţii de la Jurnalism la întâlnirea cu principalii creatori ai literaturii din „dulcele târg al Ieşilor”. Unul dintre principalele motive care ne determină să realizăm acest proiect, se datorează faptului că, în prezent, promovarea lecturii este susținută mai mult online, iar noi vrem să readucem lectura şi beneficiile ei în offline, precizează iniţiatorii evenimentului, membri ai ASJ.
Evenimentul va avea o periodicitate anuală şi este realizat cu sprijinul Bibliotecii Centrale Universitare „M.Eminescu” din Iaşi.
Mai multe informații despre campanie găsiți AICI.