Rezultate deosebite obţinute de studenţii Facultăţii de Informatică

Pe data de 9 mai 2015, Universitatea Sapientia a organizat la Târgu Mureș finala concursului de programare ECN – Sapientia.
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a fost reprezentată de echipa formată din Aurelian Hreapcă, Cătălin Vlas și Ștefan Negruș, studenți la Facultatea de Informatică. S-a câștigat locul I la categoria Universități și locul II la categoria General. Echipa a fost antrenată de Paul Diac și de Ștefan Ciobâcă.

Stinfor2

Aurelian Hreapca este student în anul 2 la Facultatea de Informatică.
El este pasionat de algoritmi încă din liceu, când era elev al Liceul „A.T. Laurian” din Botoșani. A făcut cunoștință cu orașul Iași înainte de deveni student, obținând o mențiune și un premiu special la concursul „Urmașii lui Moisil” în 2011 și 2013 și medalia de bronz la Olimpiada Națională de Informatică – Iași 2012. S-a făcut remarcat prin obținerea unor rezultate notabile la concursurile de informatică (locul 6 la Olimpiada Națională de Informatică pentru Studenți 2014).

Cătălin Vlas este student în anul 2. Înainte de a veni la Facultatea de Informatică din Iași, a urmat cursurile Liceului Academiei de Științe din Chișinău. Actualmente antrenează lotul național de informatică al Republicii Moldova. Cătălin a reprezentat Facultatea de Informatică și la concursul ECN – Sapientia 2014 (obținând locul III), la Olimpiada Națională pentru Studenți 2014 și la concursul ACM-ICPC.

Ștefan Negruș este student în anul 3 la Facultatea de Informatică. El este un obișnuit al concursurilor de programare, participând cu rezultate deosebite la olimpiadele de informatică încă de când era elev la Liceul „Grigore Moisil” din Iași. În timpul studenției, Ștefan a reprezentat Facultatea de Informatică la Olimpiada Națională pentru Studenți 2014 (locul 6), la concursul ACM-ICPC și la finala MindCoding 2014. În timpul celor două vacanțe de vară, Ștefan a realizat două stagii: în 2013 la Continental Iași și în 2014 la Twitter, în California. După ce va finaliza studiile de licenţă, în vara acestui an, Ștefan va pleca în Statele Unite, unde a acceptat o ofertă de stagiu la Palantir.

StInfo

Leave a Reply

Your email address will not be published.