Rampa de lansare este instalată, motoarele de propulsie sunt pregătite, călătoria începe!
Pe 26 septembrie, la ora 17.00, în Palas Mall, începe călătoria în lumea științei la Noaptea Cercetătorilor 2014 – un eveniment organizat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Drone, roboți, show laser, iluzii optice, levitație, metale lichide – acestea sunt câteva dintre principalele atracții ale unui eveniment ce se desfășoară, concomitent, în peste 300 de orașe din Europa și 17 orașe din România.
Cercetătorii de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași vor fi prezenți cu experimente spectaculoase, atât pe gustul copiilor, cât și al celor mari. Alături de ei, vor fi expune în premieră și laboratoare mobile de la: Inspectoratul pentru Situații de Urgență – protecție chimică, biologică, radiologică şi nucleară, Apa Vital și Criminalistică. Vor exista demonstrații live de reacție la diverse situații de urgență, prelevare de amprente, iar vizitatorii vor putea veni cu apa de acasă pentru a-i testa puritatea.
Din programul evenimentului mai face parte o serie de conferințe fascinante și explicate pe înțelesul tuturor – de la cum ne putem încărca fără fir telefoanele mobile, cât de inteligenți sunt roboții și dronele, până la a afla de câți atomi este nevoie pentru a “construi” un om.
Curioșii, cercetătorii, copiii de toate vârstele pot verifica programul evenimentului la www.noapteacercetatorilor.eu sau www.facebook.com/NoapteaCercetatorilor.
Despre Noaptea Cercetătorilor
Noaptea Cercetătorilor este un eveniment finanțat de către Comisia Europeană, prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie.
Noaptea Cercetătorilor se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene, și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.
Primul eveniment european Noaptea Cercetătorilor a fost organizat în 2005 şi a atras până acum 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Ediția 2013 a atras peste 40.000 de vizitatori în România.
Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.
Noaptea Cercetătorilor este organizată la Iași, sub egida Uniunii Europene și patronajul Ministerului Educației Naționale de către Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Pentru mai multe informaţii vizitați www.noapteacercetatorilor.eu şi www.facebook.com/NoapteaCercetatorilor.