„Ziua Cercetătoarelor”, serbată la Universitate

Afis_STAGES_WOMEN_RESEARCHERS_DAY
Click pentru a vedea afişul

Vineri, 29 martie, este sărbătorită „Ziua Cercetătoarelor” de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Începând de la ora 10, în Sala Senat, va avea loc prima întâlnire de prezentarea a profilurilor cercetătoarelor de la UAIC.

Manifestația va începe cu discursul prof. univ. dr. Vasile Ișan, rectorul Univesității. Programul continuă cu inaugurarea seriei decernării premiilor anuale: „Premiul anual acordat cercetătoarelor pentru excelența în cercetarea știițifică și tehnologică” și „Distincția anuală acordată tinerelor cercetătoare pentru contribuțiile în cercetarea științifică și tehnologică”.

În final, va fi derulat un film de prezentare a activității de cercetare a grupului de dielectrici, feroelectrici și multiferoici, coordonat de prof. univ. dr. Liliana Mitoșeriu de la Facultatea de Fizică.

Evenimentul „Ziua Cercetătoarelor” face parte din proiectului FP7 „Structural Transformation to Achieve Gender Equality in Science” (STAGES), coordonat în cadrul Universității de prof. univ. dr. DoinaBalahur. Este organizat de Center for Social Management and Community Development și UAIC’s Network of Women in Academics and Research.

 

Citiţi programul complet al evenimentului aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.