Școală de vară pe teme europene

Fundaţia Corona din România în partneriat cu Organizaţia SPARK din Olanda anunţă deschiderea înscrierii în vederea selecţiei de participanţi pentru o şcoală de vară şi o campanie de informare. Cele două activităţi fac parte dintr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană.

Fundația caută 100 de tineri, studenţi sau absolvenţi de facultate, cu vârsta cuprinsă între 18 si 30 de ani, rezidenţi într-una din ţările UE şi din Balcanii de Vest (Albania, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Kosovo sub Rezoluţia de Securitate ONU 1244, Muntenegru, Fosta Republică Iugoslavă Macedonia şi Serbia), interesaţi să participe într-un proiect captivant.

Şcoala de vară va fi organizată în Iaşi, România, în perioada 22-29 Iulie 2012. Toate costurile legate de cazare, masă, evenimente din timpul liber şi suportul de curs vor fi acoperite de organizatori. De asemenea, cheltuielile de transport vor fi rambursate participanţilor pe baza prezentării biletului dus-întors (copie), dar nu mai mult de 50 de Euro pentru cetăţenii români, 300 Euro pentru ceilalţi cetăţeni UE cu excepţia românilor, şi 450 de Euro pentru cetăţenii statelor balcanice.

Cursurile vor aborda tematici legate de extinderea UE către Balcanii de Vest, după cum urmează:

–       Securitate pentru întreaga Europă

–       Politica de vecinătate a UE

–       Costurile extinderii UE şi integrării Balcanilor

– Conflictul dintre civilizaţii: apariţia cetăţeanului EUropean

 

Workshop-urile vor fi practice şi vor consta în:

–       Forografii reprezentative (Europa în imagini)

–       Gătirea de mâncăruri tradiţionale (Europa în bucătărie!)

–       Crearea de colaje, casuţe şi papuşi tradiţionale din materiale (Tradiţiile ca parte a Europei!)

–       Activităţi ecologice (Tu şi EU)

 

Limba de comunicare în cadrul şcolii de vară va fi engleza.

 

Campania Ambasadorilor

Cei 100 de participanţi la şcoala de vară vor deveni ambasadori ai UE şi vor trebui să informeze 10,000 de concetăţeni cu privire la beneficiile  şi riscurile extinderii UE către Balcanii de Vest. Campania se va desfăşura în perioada August – Septembrie 2012, când fiecare ambasador va distribui 100 de broşuri pentru care va primi 100 de Euro.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.landineurope.ro sau contactaţi managerul de proiect, Roxana Romanică, la adresa roxana.diaconescu@fundatiacorona.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.