Ceremonia de acordare a bursei de studiu „Loredana Battaglia” 2024

Vineri, 7 iunie, începând cu ora 12.00, în Sala „Al. Dima” a avut loc ceremonia de acordare a bursei de studiu „Loredana Battaglia” câștigătorului din acest an, Marian-Renaldo CHISĂLIŢĂ, student în anul al doilea la specializarea Limba și Literatura germană/ Limba și Literatura italiană din cadrul Facultății de Litere a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Bursa constă într-un curs de vară de Limba și cultura italiană, cu durata de o lună, la Università per Stranieri di Perugia, Italia și, împreună cu Diploma de merit, au fost înmânate de către domnul Daniele BATTAGLIA, președintele Asociației „ALBA”.

La eveniment au participat și au luat cuvântul: Conf. dr. Claudia TĂRNĂUCEANU, Decanul Facultății de Litere, Lect. Dr. Alin CĂLIN, Prodecan, cadre didactice ale secției de Limba și Literatura Italiană (Conf. dr. Mirela AIOANE, Conf. dr. Gabriela DIMA, Lect. dr. Corina-Gabriela BĂDELIȚĂ, Lect. dr. Cristian UNGUREANU), studenți și un număr important de foști bursieri „Loredana Battaglia”.

Foste studente câștigătoare ale bursei, care nu au putut fi prezente, au trimis mesaje video de mulțumire adresate familiei Battaglia, fondatoarea Asociaţiei „Alba”, care de 16 ani, fără întrerupere, acordă aceste burse private studenţilor de la specializarea Limba și literatura italiană din cadrul Facultății de Litere, în memoria Loredanei Battaglia, fost lector italian în cadrul UAIC, între anii 2004 și 2007. Până în prezent, 30 de studenți ai UAIC au beneficiat de bursa de studiu „Loredana Battaglia” la universități din Roma și Perugia, Italia.