Lansarea proiectului Jean Monnet Module NextStepEU

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) prin Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a obținut finanțare de la Comisia Europeană pentru implementarea proiectului Jean Monnet Module “Guiding Steps for the Next Generation of Smarter and More Engaged Citizens in a Sustainable European Union”, acronim NextStepEU, proiect nr. 101085160 din 31.08.2022.

Proiectul NextStepEU, demarat la 1 octombrie 2022 (pentru o perioadă de 3 ani), face parte din Programul Erasmus+ și este coordonat de către Lect.univ.dr. Constantin-Marius APOSTOAIE, alături de echipa sa formată din: Conf.univ.dr. Irina Bilan, Prof.univ.dr. Sebastian-Bogdan Căpraru și Conf.univ.dr. Alexandru Maxim. Bugetul total al proiectului este 40.000 EUR (co-finanțarea de la Comisia Europeană fiind de 30.000 EUR).

Activitățile proiectului includ cursuri de formare pe teme de integrare financiar-monetară europeană (livrate sub forma a 4 module de formare) dar și alte activități academice. Mai multe informații se regăsesc pe pagina oficială a proiectului.

Lansarea oficială a proiectului va avea loc în data de 21 octombrie 2022 (începând cu ora 14.00), pentru a marca sărbătorirea a 162 de ani de la înființarea primei universități din România.