Webinar pentru studenți: Cum să atragi atenția unui recrutor în 10 secunde

Știai că timpul mediu alocat verificării unui CV este de 10 secunde? Acum imaginează-ți sutele de CV-uri identice care ajung în inboxul unui recrutor în fiecare zi, așteptându-și „verdictul”. În primul rând, designul CV-ului tău te poate scoate din anonimat de la prima privire. Evită fonturile greu de citit sau template-urile încărcate și optează pentru paragrafe simple, clare, utilizând bullet points acolo unde este posibil.

Însă estetica CV-ului nu este suficientă pentru a fi și selectat pentru un interviu. Structura corectă, completă, clară și actuală sunt elementele care atrag atenția celui care îl citește. CV-ul trebuie actualizat la fiecare 6-12 luni, recomandă Ana Trantea, specialist HR cu peste 15 ani de experiență. Un CV ușor de parcurs care conține toate informațiile actualizate, poate face diferența pentru obținerea unui interviu și ulterior a jobului dorit, motiv pentru care, acesta este deseori asociat unui instrument de marketing cu ajutorul căruia te promovezi, ca o carte de vizită mai elaborată.

Nu în ultimul rând, nu uita de „extensia” CV-ului tău, anume canalele de profil, precum LinkedIn și Facebook. Asigură-te că ai și acolo informații corecte și actualizate. Înainte de a posta ceva public pe unul dintre conturile de pe rețelele sociale, gândește-te ce ar crede un recrutor dacă l-ar citi. Dacă nu ești convins că este genul de informație pe care ar aprecia-o, setează contul privat sau vizibil doar pentru prieteni.

Vino miercuri, 30 martie, ora 17:00, la Webinarul LIVE organizat de echipa companiei Tremend, despre  „Cum să atragi atenția unui recrutor în doar 10 secunde„. Află cele mai bune sugestii pentru a îți scoate în evidență CV-ul și a te face remarcat în timpul procesului de intervievare, precum:

  • Ce informații NU ar trebui niciodată menționate în CV
  • Ce scrii în CV la Experiență dacă ești student sau doar ce ai absolvit facultatea
  • Cât de sincer trebuie să fii în CV
  • Câte pagini trebuie să aibă un CV bine structurat și ce informații trebuie să conțină
  • Tips & tricks pentru un CV care captează atenția în 10 secunde

Speakerii evenimentului vor fi:

  • Ana Trantea, HR Business Partner în cadrul Tremend, cu o implicare activă în proiecte complexe de training, politici și proceduri de HR, public speaking și recrutare
  • Dan Dorneanu, Engineering Director în Tremend, cu peste 20 de ani de experiență în diverse domenii de inginerie și proiecte de anvergură cu impact major

Pregătește-te pentru un webinar de 90 de minute, în care vei afla informații utile pentru a-ți crea un CV de succes. Vei primi răspuns la toate întrebările despre cum să obții jobul visat și vei descoperi oportunitățile de internship din cadrul echipei Tremend.

Click pe următorul link și înscrie-te la eveniment: https://app.livestorm.co/tremend-software-consulting/career-growth-workshop

Acest eveniment este implementat de compania Tremend, în parteneriat cu Biroul Alumni și inserție pe piața muncii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.