Innovation Labs 2019 anunță cele 70 de echipe calificate în accelerator în urma celor cinci hackathoane din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara
Luni, 11 martie 2019: Acceleratorul Innovation Labs anunță cele 70 de tinere echipe de startup tehnic calificate în programul de mentorat din țară, în urma Hackathoanelor simultane din Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara din acest weekend.
Hackathonul, evenimentul de început al programului Innovation Labs, este o aventură de peste 30 de ore de efervescență creativă, efort intens, mentorat, deschidere spre idei și oameni noi, animată de o doză serioasă de imaginație și voie bună. La finalul acestei explorări în lumea posibilului, cele mai determinate echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de dezvoltare a produsului organizată în următoarele 10 săptămâni de către Asociația Tech Lounge, Transylvania Institute of Technology, Asociația Calemis, EduHub și ROSENC cu sprijinul la nivel național al Orange, Carrefour, BRD – Groupe Société Générale, OMV Petrom, Medicover precum și The Romanian-American Foundation, ca partener strategic, în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.
În cele cinci orașe, programul este susținut academic de către 10 universități de top din România, ce oferă o acoperire de peste 90% printre studenții de tehnologie din România: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea Babeș–Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara.
La cele 4 evenimente din acest weekend au participat 102 echipe formate din peste 250 de tineri cu inițiative curajoase și imaginative. Aceștia și-au prezentat în prima zi a evenimentului ideile de produse tehnice aliniate cu cele șapte direcții ale programului: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.
Hackathoanele au debutat sâmbătă, 9 martie, printr-o prezentare inițială de 60 de secunde a fiecărei echipe. După o primă selecție, prin votul Juriului și al publicului, cele mai promițătoare idei au fost admise în experiența propriu-zisă de dezvoltare a Hackathonului. Pe parcursul după-amiezii, serii și nopții ce a urmat, tinerii au construit și au șlefuit un prototip cât mai persuasiv pentru produsul conceput de ei, sub îndrumarea mentorilor – antreprenori și profesioniști de top din industriile IT&C și business, precum și reprezentanți ambasadori ai universităților partenere.
Duminică, 10 martie, în cea de-a doua zi a Hackathoanelor, cele 70 de echipe din cele 4 orașe și-au prezentat noua versiune a produsului și a strategiei de business. Prezentările au inclus o demonstrație tehnică, precum și un elevator pitch de 2 minute în fața Juriului și publicului. Juriul, incluzând personalități din ecosistemul inovării digitale din România, a avut misiunea dificilă de a selecta cele mai performante 46 prototipuri, ce intră astfel în programul condensat de dezvoltare și mentorat de 10 săptămâni al Innovation Labs din Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, alături de echipele calificate pe 3 martie în urma hackathon-ului din București. Acestea vor începe de astăzi o experiență intensă de interacțiuni săptămânale cu mentori, utilizatori și potențiali investitori, intrând gradual în lumea inovării digitale și a antreprenoriatului tehnic.
Mai multe detalii despre echipele calificate și inovațiile tehnice propuse de acestea le puteți găsi aici.