Vineri, pe 1 decembrie 2017, de la ora 10.00, în aula 530 de la Facultatea de Istorie si Filosofie a Universității de Stat din Moldova, va avea loc, în prezența autoarei, lansarea volumului Propaganda politică în România socialistă. Practici instituționale și tehnici de comunicare (1965-1974), de Cristina Preutu.
Lansarea de la Chișinău îi va avea ca invitați pe prof.univ.dr. Anatol Petrencu, conf.univ.dr. Liliana Rotaru și pe conf.univ.dr. Daniel Lazăr.
Lucrarea lansată abordează problema propagandei comuniste în intervalul specificat, abordând dimensiunea instituțională, a actorilor propagandei, tehnicilor și canalelor de difuzare. În istoriografie această temă a fost abordată tangențial, de aceea, subiectul în sine reprezintă o noutate în spațiul istoriografic. Problematica propusă este cu atât mai interesantă și inițiază perspective de analiză novatoare, cu cât contextul politic al perioadei a constituit un fapt inedit pentru istoria comunismului românesc, dar și în evoluția comunismului în Europa Centrală și de Est.
Cristina Preutu este asistent universitar doctor la Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Domeniile sale de interes sunt: istoria comunismului, propaganda în regimurile totalitare, istoria televiziunii, istoria teatrului. Beneficiară a unor stagii de cercetare și burse în străinătate, la Centre d’études des mondes russe, caucasien et centre-européen sau Pole INALCO, din Paris, autoarea a publicat mai multe studii în reviste de specialitate, volume de studii și enciclopedii, precum Teatralizarea prezentului. Dramaturgie și propagandă în anii 1965-1989, în Istoria Recentă Altfel. Perspective Culturale (Andi Mihalache, Adrian Cioflancă, coord., Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza”, 2013) sau Strategii politice cu privire la introducerea televiziunii în culori în România comunistă, în „Anuarul Institutului de Istorie A.D.Xenepol”, LII, 2015, Editura Academiei Române.