În perioada 19-21 aprilie 2018, la Iași s-a desfășurat un proiect la nivel național, în care studenții din toate centrele univeristare ale țării au participat la Congresul Studenților de la Științe Social-Umaniste.
Scopul proiectului a fost acela de a facilita accesul la informații din diferitele domenii de interes și totodată, a oferit studenților posibilitatea de dezvoltare personală, schimb de experiențe și însușirea de noi cunoștințe.
Proiectul a început cu Festivitatea de Deschidere, ce a avut loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în care speach-urile invitaților au dat o notă de culoare evenimentului dedicat studenților, iar ulterior au participat la activități și jocuri de cunoaștere în care au descoperit curajul de a lega noi prietenii, acestea având loc în Parcul Expoziției din Iași.
Totodată, studenții s-au alăturat unor dezbateri pe diferite teme din cadrul panelurilor de lucru cum ar fi: Sociologie, Științe Politice, Filosofie, Comunicare și Relații Publice, Resurse Umane, Asistență Socială precum și Relații Internaționale și Studii Europene.
În cadrul panelulurilor, participanții au avut oportunitatea de a discuta și de a dezbate următoarele teme:
- „Probleme etice de pe piața românească de PR” – profesor coordonator: Lector. univ. dr. Viorel Ţuţui
- „Influența tehnologiei asupra ființei umane” – profesor coordonator: Conf. dr. George Ceaușu
- „Managemantul carierei” – profesor coordonator: Lect.univ.dr. Camelia Medeleanu; moderatori: Drd. Delia Elena Rusu și Drd. Coculina Acăr
- „Sondajul de opinie: virtuți și limite” – profesor coordonator: Conf. univ. dr. Romeo Asiminei
- „Dilema aderării României la spațiul Schengen” – profesor coordonator: Lect. univ. dr. Barbaros Corina
- „Problematica stabilității guvernamentale în România” – preofesor coordonator: lect. univ. dr. Diana Mărgărit
- „Tendințe actuale în asistența socială” – profesor coordonator: Conf. univ. dr. Gabriela Irimescu
După această activitate au avut ocazia să cunoască și să interacționeze cu invitați de excepție și reprezentanți de seamă ai mediului antreprenorial ieșean: Daniel Schipor, Paul Butnariu, Mihai Bârsan, Emil Daniel Tărniceriu și Mihai Susan. „Consider că această întâlnire a fost una oportună și interesantă. Am cunoscut antreprenori care au pornit de la 0 și care reprezintă pentru mine un exemplu de bune practici”, a declarat Sandu Mihai, reprezentant SNSPA, București.
Festivitatea de închidere a avut loc în sala „Mihai Kogălniceanu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în care studenții au luat parte la o ultimă întâlnire cu invitații Congresului Studenților de la Științe Social-Umaniste și unde a avut loc premierea participanților.