Sub genericul „Prin școală spre cultură”, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin Organizația Non-Guvernamentală „CONEXIONIS”, își propune să deruleze 7 conferințe-dialog în 5 licee de elită ale Iașului. Evenimentele se vor desfășura în incinta fiecărui liceu, timp de 2 ore, interval în care profesorii universitari alături de studenți și absolvenți ai Facultății de Filosofie vor susține câte o conferință-dialog, pentru atragerea elevilor către dialogul cultural argumentat și elevat, cu personalități ale vieții culturale ieșene provenind din domeniul filosofiei.
Conferințele sunt programate pentru lunile martie și aprilie.
Profesorii propuși pentru susținerea conferințelor la licee sunt:
- univ. dr. Ștefan Afloroaei, m.c. al Academiei Române – Colegiul Național din Iași;
- univ. dr. Nicu Gavriluță – Colegiul Național din Iași;
- univ. dr. Petru Bejan – Colegiul Național „Costachi Negruzzi” Iași;
- univ. dr. George Bondor – Colegiul Național „Costachi Negruzzi” Iași;
- univ. dr. Cristian Moisuc – Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași;
- științific dr. Florin Crîșmăreanu – Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași;
- științific dr. Florin Crîșmăreanu – Colegiul Economic Administrativ Iași.
Scopul acestui proiect constă în promovarea dialogului cultural-academic în școli și a viziunii holistice asupra condițiilor societății actuale.
Revista de cultură contemporană TIMPUL este partenerul oficial al evenimentului, având ca principal obiectiv promovarea culturii contemporane din diverse arii. Revista TIMPUL a debutat în 1876, avându-l ca prim redactor pe Mihai Eminescu. Noua conducere a acestei publicații își propune să aducă în atenție excelența și actualitatea culturală din Iași și din toată țara. În acest an, pe data de 15 martie, revista a sărbătorit 140 de ani de la apariție.
ONG-ul „CONEXIONIS” are ca scop stimularea și susținerea realizării de proiecte interdisciplinare. Istoria ONG „CONEXIONIS” începe odată cu inițiativa Drd. Robert Sîrghea de a constitui Dialogul Filosofic, ulterior redenumită Dialog Interdisciplinar, o platformă ce are menirea de a dezvolta o echipă capabilă să implementeze programe cultural-educaționale la nivel preuniversitar și universitar.