Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se mândrește în acest an cu 8 profesori premiați de studenți în cadrul Galei Profesorului Bologna. Proiectul aflat la a VII-a ediție este demarat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și în acest an, premierea a avut loc la București.
Studenții din toată țara au putut să își nominalizeze profesorii dragi, urmând să fie evaluați de studenți evaluatori ce au mers incognito la cursuri și seminarii. În urma documentării despre activitatea dascălilor, chestionării studenților și participarea la orele profesorilor nominalizați, titlul de „Prof Tare“ a fost primit de 14 profesori ieșeni dintre care 8 de la UAIC: conf. univ. dr. Manuela Ilie și conf. univ. dr. Dan Stoica de la Facultatea de Litere, conf. univ. dr. Gabriel Mursa, dr. Oana Ramona Socoliuc și conf. univ. dr. Florin Oprea de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, prof.univ.dr. Tudor Ștefan Rotaru de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, lect. univ.dr. Neculai Bolohan de la Facultatea de Istorie și prof. univ.dr. Ștefan Cojocaru de la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice.
Studenții evaluatori ce se află pe băncile UAIC, văd în această experiență „un lucru ce te diferențiază de alții și care ajută la evidențierea unor profesori merituoși. În zilele noastre este bine să scoatem în față acești profesori, pentru că societatea consideră că nu mai avem valori printre dascălii ce ne ghidează în viață, iar aceștia pot fi considerați de fapt adevărate modele pentru noi, studenții”, mărturisește Alexandra Popa, student evaluator și student la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice. Dana Nițuc, studentă a Facultății de Litere spune că această experiență i-a dat ocazia să cunoască „oameni extraordinari care sunt pasionați de ceea ce fac și reușesc să transmită studenților acest lucru și să inspire, să îi motiveze pe studenți.”
Cea de-a VII-a ediție a Galei Profesorului Bologna a fost organizată de Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune (ASCIG) și Sindecatul Studenților din Facultatea de cibernetică, statistică și informatică economică (SiSC). Scopul principal al proiectului este îmbunătăţirea sistemului de învăţământ superior din România prin premierea și promovarea acelor profesori care formează generaţii, reprezintă adevărate valori şi sunt modele pentru studenţi.