Festivalul „Zilele Studentului Francofon”, a III-a ediție

Asociația Studenților Francofoni din Iași organizează între 10 – 13 mai, Festivalul „ Zilele Studentului Francofon”, spre a dezvolta un cadru de interacțiune între toți tinerii ieșeni, promovând valorile francofoniei, precum diversitatea, unitatea și egalitatea.

Festivalul se întinde pe parcursul a patru zile consecutive și cuprinde 19 activități culturale, educaţionale şi sportive. În rândul acestora se numără mini-festivalul de teatru francofon (în aer liber) –teatru pe butoaie, teatru forum -, expoziţia şi concursul foto – cu patru teme principale (Prin lentila lui Bresson , Cele două semicercuri Chanel , Une jolie parissienne și Burlesque), Livres Voyageurs –tema acestei ediţii fiind “Femeia de-a lungul timpului” și Dis quelque chose en français.

Celor din urmă li se adaugă proiecţiile de film, activitatea Histoires Francophones, concursul Chasse au trésor, training-uri pe teme legate de francofonie şi centrate pe dezvoltarea personală a studenţilor, Jeux de la francophonie- activitate ce aduce publicului ieșean o serie de elemente din cultura francofonă și Workshop cu tema “Vinul din spațiul francofon”.

Diversitatea de activități este completată de Concertul Folk și de Soirée Francophone – o seară cu muzică și dans, dedicată culturii franceze. Reprezentațiile muzicale sur la rue sunt cele care animă locurile-cheie ale municipiului Iași.

Notabile sunt și conferința cu invitaţi din mediul academic ieşean despre problematica “răpirii” din peisajul românesc a personalităților marcante pe plan mondial și Gala ZSF, care reunește participanții la activitățile desfășurate în zilele precedente și câștigătorii Concursului Internațional de poezie și proză în limba franceză Echos Francophones.

Pentru detalii despre programarea activităților festivalului, surprizele pregătite de organizatori și despre participare, www.zsf.ro , pagina de facebook a Festivalului „Zilele Studentului Francofon” și adresa de e-mail aefi_ro@yahoo.fr sunt la dispoziția publicului .

Leave a Reply

Your email address will not be published.