UAIC trăieşte, vineri, „O zi în Africa”

afis_africa

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează vineri, 31 mai, „O ZI ÎN AFRICA”, un eveniment dedicat culturii, religiei, educaţiei şi experienţelor extraordinare trăite pe continentul african. La ora 10 în Aula Magna „Mihai Eminescu” vor fi invitaţi să îşi împărtăşească poveştile africane călători pasionaţi, colecţionari, fotografi, profesori, studenţi şi voluntari.

 

Părintele Eugen Blaj de la Dieceza Iaşi îşi va istorisi experienţa africană alături de Daniel Homorodean  – care a călătorit în fiecare vară a ultimilor patru ani în Africa, adunând poveşti, tradiţii şi o colecţie de mai bine de 50 de obiecte africane pe care o va expune în Sala Paşilor Pierduţi.

 

Vor lua cuvântul o serie de profesori ai Universităţii precum: prof. univ. dr. George Poede de la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social – Politice, prof. univ. dr.  Corneliu Iaţu, decanul Facultăţii de Geografie şi Geologie, asist. univ. Dragoş Constantin Nica de la aceeaşi facultate şi Laura Păuleţ de la Facultatea de Litere.

 

De asemenea, Radu Sigheti fotoreporter pentru Reuters va vorbi despre provocările şi aventurile profesiei sale care l-a adus din mijlocul scenelor cutremurătoare de război spre  relatări de la conferinţe internaţionale sau evenimente sportive.

 

Conferinţele au loc în Aula Magna “Mihai Eminescu”, începând cu ora 10. Programul zilei poate fi accesat la adresa: http://iasiafrica.com/program/

Evenimentul „O zi în Africa” îşi propune să potenţeze colaborarea cu universităţile africane, în jurul valorilor culturale şi a educaţiei de calitate. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a avut şi are în continuare o serie de inţiative importante de parteneriate cu universităţi de pe continentul african, dintre care cea mai importantă este participarea la Programul de burse de cercetare „Eugen Ionescu”, în cadrul căruia UAIC s-a situat în fiecare an pe primul loc ca număr de bursieri din toate cele 25 de universităţi româneşti participante la proiect.

 

Parteneri: Fundația Alumni a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Institutul Francez Iași, Palas Iași, Centrul Misionar Diecezan, Cărturești Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”, Yellow Store.

Parteneri organizaționali: AIESEC, Asociația Studenților Francofoni din Iași, Asociația C.O.N-TOUR

Parteneri media: TVR Iași, Zile și Nopți, inoras.ro, 360uaic.ro

Mai multe detalii găşiti pe site-ul evenimentului, http://iasiafrica.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.