Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași lansează noi activități online de consiliere și orientare a studenților

Studenții din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) sunt invitați să participe la noi activități online de consiliere și orientare, organizate de Serviciul pentru studenți, orientare în carieră și inserție profesională și Alumni (SSA).

Începând de joi, 9 aprilie, la nivelul SSA va fi lansat un nou program de discuții online, intitulat „STUD CAFÉ. Good morning talks”. Programul are ca scop susținerea și îndrumarea studenților UAIC pentru a se adapta perioadei de izolare, dar și informarea acestora cu privire la ce pot face pentru a continua dezvoltarea lor, în condițiile actuale.

„STUD CAFÉ. Good morning talks” constă într-o serie de discuții online, cu o durată de 30 de minute, unde vor fi invitați psihologi, specialiști în dezvoltare personală și orientare în carieră din cadrul UAIC, alumni ai Universității, dar și alți invitați externi. Moderarea va fi realizată de Șerban VORNICU, Șef birou la Biroul Alumni și inserție pe piața muncii.

  • Între subiectele care vor fi abordate se regăsesc următoarele:
  • Importanța stabilirii unui program zilnic
  • Gestionarea emoțiilor
  • Strategii pentru creșterea angajabilității, pe care le putem aplica în perioada izolării
  • Importanța somnului pentru un stil de viață sănătos
  • Cât de eficient utilizăm tehnologia?
  • Cum să ne organizăm pentru a ne finaliza cât mai ușor lucrarea de licență sau disertația

Episoadele vor fi transmise live în fiecare marți și joi, începând cu ora 11:00, pe pagina de facebook Serviciul pentru Studenți și Absolvenți – UAIC.

Studenții care doresc să beneficieze de sesiuni de consiliere individuală online pot trimite o solicitare la adresa servicii.studenti@uaic.ro, iar cei care vor să parcurgă online, în ritmul propriu, cursuri despre autocunoaștere, pregătire privind accesul pe piața muncii și procesul de adaptare la un loc de muncă, pot accesa gratuit Programul European de Dezvoltare a Carierei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.