Întâlnire cu scriitorul și jurnalistul francez Gregory Rateau la Iași

În perioada 10-11 martie 2020, Gregory Rateau se va întâlni cu cititorii ieșeni, cu prilejul lansării volumului Hoinar prin Romania. Jurnalul unui calator francez, recent apărut la Editura Polirom, traducere de Nicolae Constantinescu. Programul evenimentelor, mai jos:

 

• Marti, 10 martie
• ora 18.00
, Centrul de reușită universitară al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (CRU UAIC) Corp R (ex-Romtelecom, str. Alexandru Lapusneanu nr. 14), etaj 1, sala 102/CRU
Club J: Atelier dedicat tinerilor jurnaliști francofoni
Dezbatere cu studenții și cu profesorii de la Facultatea de Litere despre raporturile dintre textul literar și discursul jurnalistic.

• Miercuri, 11 martie
 ora 18.00, Sala „Benjamin Fondane” a Institutului Francez Iași (Bulevardul Carol I, 26) Gregory Rateau în dialog cu Simona Modreanu​
Moderează: Catalin Sava
Traducere consecutivă asigurată de Dana Monah

„Călătorim deseori din dorința usor perfidă de a evada; lăsăm prietenii, familia în urmă, dar în realitate sperăm mai cu seamă să-l lăsăm departe în urma noastră pe cel care eram.” (Gregory Rateau)

În general, străinii nu știu foarte multe despre România. Cunoștințele lor se limitează la mitul vampirului din Transilvania și la câteva generalități despre folclor. De obicei ignorață, daca nu chiar disprețuită de unii, această țară este obiectul multor prejudecați. De aceea, Gregory Rateau, de formație cineast, a vrut să-și facă o idee nouă. A străăatut România de la București până în zone rurale izolate, din pădurile Carpaților până pe plajele din Delta Dunării. Alături de el veți descoperi lucruri uimitoare și, poate, veți privi România cu alți ochi.

După un master în producție și scenaristică la Sorbona, Gregory Rateau a predat arte vizuale și a organizat un cineclub în mai multe cinematografe din Paris. Îi place să călătorească pentru filmele sale (Maroc, Algeria, Liban, Nepal etc.). Pasionat de excursii și de aventură, în 2014 a hotarât să se stabilească în România. În prezent este redactor-șef la Lepetitjournal.com la București și colaborator al Radio Romania International.

Leave a Reply

Your email address will not be published.