Prima întâlnire de lectură a clubului TRANSLIT

Studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” sunt invitaţi la prima întâlnire de lectură a clubului TRANSLIT miercuri, 13 noiembrie, ora 18.00, la librăria TAFRALI.

Clubul de lectură TRANSLIT răspunde nevoilor comunităţii academice ieşene de a-şi crea un forum de discuţii pe marginea beletristicii contemporane din toate genurile literare şi din toate spaţiile culturale.

Întâlnirea va avea loc în prezenţa prof. dr. Simona Modreanu, traducătoarea romanului Eugenia al scriitorului francez Lionel Duroy, iar moderatoarea va fi lect. dr. Dana Monah.

Exponenţial pentru conceptul şi ideea de transliteratură, romanul Eugenia, inspirat din viaţa şi Jurnalul scriitorului român Mihail Sebastian, dublul lui Duroy, este plasat în 1930-1940 în Iaşi şi Bucureşti şi abordează teme de o actualitate pregnantă. Citirea acestui roman cutremurător pune Iaşi-ul într-o perspectivă la care mulţi dintre noi nu s-au gândit până acum. Scenele pe care le descrie Duroy în Eugenia ar putea încărca fiecare plimbare pe care o facem pe străzile Lăpuşneanu sau Cuza Vodă, orice oprire printre porumbeii din Piaţa Unirii, paşii pe care ni i-am purta pe Sărărie sau în cartierul Târgu Cucu de amintirile unei lecturi prin care vom vedea oraşul cu alţi ochi, în planurile unor realităţi suprapuse.

Puteţi găsi informaţii suplimentare despre clubul TRANSLIT, un interviu cu scriitorul Lionel Duroy şi întâlnirile de lectură aici:

https://www.facebook.com/translituaic/?hc_location=group

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.