Candidaturi pentru permisele de călătorie DiscoverEU

O nouă cerere de candidaturi pentru permisele de călătorie DiscoverEU urmează să fie lansată de Comisia Europeană. Înscrierile vor începe în data de 7 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET) și se vor încheia pe 28 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET).

DiscoverEU este o acțiune UE inițiată de Parlamentul European, care își propune să ofere tinerilor europeni noi oportunități de călătorie și mobilitate prin care să își dezvolte competențele utile pentru viitor, cum ar fi independența, încrederea în sine și deschiderea către alte culturi, facilitând totodată conturarea unei identități comune europene.

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să aibă 18 ani la data de 31 decembrie 2019
  • să dețină cetățenia uneia dintre țările membre ale Uniunii Europene și să completeze corect formularul de înscriere on-line, care va fi disponibil pe Portalul european pentru tineret  , începând cu data de 7 noiembrie 2019, ora 12.00.

Candidații selectați vor putea călători, în special cu trenul, pe o durată cuprinsă între 1 zi și cel mult 30 de zile, în intervalul 1 aprilie 2020 – 31 ocotmbrie 2020.

Mai multe detalii le puteți găsi accesând: https://europa.eu/youth/discovereu_ro

UPDATE (21.02.2020): Pentru a putea verifica dacă au fost selectați pentru a primi permisele de călătorie, participanții la procesul de selecție pot accesa următoarea pagină: https://europa.eu/youth/discovereu/awards_ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.