Un proiect academic inedit: cor format din absolvenții UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași demarează un proiect inedit pentru foștii săi studenți: o formație corală formată doar din absolvenți. Preselecțiile sunt deschise tuturor doritorilor și vor avea loc în perioada 19-20 septembrie 2019.

Corala „Alumni UNIVERSITAS” este o formație muzicală care va fi alcătuită din absolvenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, dornici să împărtășească talentul vocal.  Noua formație muzicală vine ca o prelungire firească a Coralei „UNIVERSITAS”, o formație muzicală mixtă, alcătuită din 35 studenți, care a fost înființată din anul 2015. Aceasta a adunat în palmares, până acum, aproape 100 de reprezentanții și numeroase premii, atât pe plan național, cât și internațional.

„Prin această inițiativă, oferim absolvenților UAIC posibilitatea de a reveni la Universitate, pentru a-și dezvolta talentul muzical, într-un cadru prietenos și relaxat. În viitor ne propunem colaborări între Corala UNIVERSITAS și „Alumni Universitas”, pentru ca muzica să poată fi mediu de comunicare între actualii studenți și cei care au finalizat deja cursurile la UAIC”, a declarat Șerban Vornicu, coordonatorul Biroului Alumni și inserție pe piața muncii al Serviciului pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni.

Pentru a forma echipa viitoarei Corale „Alumni Universitas”, se vor organiza preselecții, unde se vor evalua abilitățile muzicale ale candidaților.

Probele constau în:
– executarea unei vocalize;
– o probă ritmică (imitarea bătăilor din palme, după exemplul dat);
– interpretarea unui fragment dintr-o piesă muzicală, la alegere, din repertoriul românesc sau internațional.

Detaliile pentru preselecții:

Data: 19 și 20 septembrie 2019
Interval orar: 18.00 – 19.30
Locație: Campus Studențesc ,,Titu Maiorescu” – Cămin C5, etaj 5, sala 501

Link înscriere la preselecții: www.bit.ly/alumni-universitas

Încă din 2015, Corala „UNIVERSITAS” este coordonată de Gabriela Enășescu și dirijată, din toamna anului 2017, de pr. Ionuț–Gabriel Nastasă, lector univ. dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloaie”.

„Am lansat această provocare la o întâlnire cu absolvenții UAIC, iar răspunsul lor ne-a încurajat să o concretizăm. Curajul de a ne face auziți muzical ne îndeamnă să construim o nouă echipă talentată și aplecată spre artă. Îi invităm pe doritori să se alăture unei formații , dar pasionate și să îmbrățișeze bucuria și disciplina unei corale, prin piesele pe care le vom interpreta împreună”, a declarat Gabriela Enășescu, Coordonator activități culturale și artistice pentru elevi, studenți și alumni la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Repetițiile vor avea loc săptămânal, începând cu ora 18:00, urmând ca programul să fie definitivat împreună cu viitorii membri. Formația muzicală va putea participa la concerte atât în calitate de organizator, în cadrul Universității, cât și în formulă mixtă, alături de studenții din Corala „Universitas”, la diferite evenimente organizate pe plan local (congrese, conferințe, simpozioane etc.).

Corala „Alumni Universitas” își propune să aibă prima reprezentanția muzicală la finalul acestui an, cu un repertoriu specific sărbătorilor de iarnă.

Pentru alte detalii referitoare la viitoarea Corală „Alumni UNIVERSITAS”, vă rugăm să apelați la:

Gabriela Enășescu

Coordonator activități culturale și artistice pentru elevi, studenți și alumni

Telefon: 0232 20 1579

E-mail: contact@coralauniversitas.ro/ enasescu@uaic.ro

***

Corala „Alumni Universitas” este o inițiativă dezvoltată de Biroul alumni și inserție pe piața muncii, din cadrul Serviciului pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni, cu sprijinul și implicarea directă a membrilor Comunității Alumni UAIC.

Leave a Reply

Your email address will not be published.