Reîncepe programul „NEXT STEP”. Din luna septembrie, absolvenții UAIC propun noi traininguri de carieră studenților

În această vară, Biroul Alumni și Inserție pe Piața Muncii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a lansat programul „NEXT STEP. Traininguri realizat de alumni UAIC”, care implică diferite activități de orientare profesională, susținute foști studenți ai UAIC, actuali profesioniști în domeniile lor de activitate.

Beneficiarii trainingurilor sunt studenții UAIC, care vor aborda teme diverse, cum ar fi adaptarea la o echipă nouă, abordarea posibilităților multiple de carieră și cum să își construiască o bună imagine în mediul online. Activitățile au loc atât la sediul companiilor partenere, cât și în Campusul UAIC.

Până acum, studenții interesați au putut parcurge trei traininguri de carieră, pe următoarele teme:

  • Marți, 25 iunie 2019, studenții au participat la o sesiune de training pilot, dedicată introducerii în utilizarea corectă a platformei online LinkedIn, susținută de Elena Marciuc, absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, în prezent specialist în recrutare la compania Endava;
  • Miercuri, 10 iulie, studenții au participat la sediul companiei Capgemini la trainingul pe tema „Cum îmi realizez un CV creativ”, realizat de Teodora Todirică – absolventă a programului de Master Strategic Human Resource Management in Europe (FEAA), în prezent Recruiter în cadrul Capgemini și Miruna Cotaie, absolventă a specializării de Licență, Relații internaționale și studii europene (FSSP), în prezent Recruiter în cadrul companiei;
  • Luni, 22 iulie, a urmat trainingul pe tema „Cum abordez oportunitățile multiple de carieră”, la sediul companiei OSF Global Services. Trainingul a fost susținut de Georgiana Zugravu – Specialist Recrutare în cadrul OSF Global Services, absolventă a studiilor de licență la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, și a programul de master Evaluarea, formarea si consilierea psihologica a personalului, tot la FPSE.

„Participanții au fost extrem de încântați de experiență și de interacțiunea cu trainerii la sediul companiilor, ceea ce ne-a confirmat că putem să extindem ideea și spre alți parteneri ai UAIC și alte teme interesante pentru studenți”, a declarat Șerban Vornicu, coordonatorul Biroului Alumni și inserție pe piața muncii.

Astfel, trainingurile vor fi reluate la finalul lunii septembrie, iar temele următoare vor fi stabilite în funcție de necesitățile studenților, dar și a informațiilor pe care companiile doresc să le transmită, în ideea orientării studenților spre o carieră potrivită.

Pentru studenții participanți, experiența are duble beneficii – atât prin informațiile pe care le vor dobândi, cât și prin posibilitatea de a vizita o companie, a simți pulsul real al vieții după facultate și a înțelege direct de la sursă cum gândesc și ce evaluează angajatorii la viitorii lor colegi.

Participarea la traininguri este gratuită, iar fiecare sesiune este deschisă întregii comunități de studenți UAIC, în limita locurilor disponibile.

Înscrierea la trainingurile NEXT STEP se face completând următorul formular: www.bit.ly/nextstep-uaic.

Absolvenții UAIC care doresc să realizeze astfel de traininguri pentru studenți sunt rugați să transmită un e-mail la adresa serban.vornicu@uaic.ro, pentru a stabili toate detaliile suplimentare ale colaborării în programul NEXT STEP.

*

Programul „NEXT STEP. Traininguri realizat de alumni UAIC” face parte din componenta de activitate Alumni Education și este dezvoltat de Biroul alumni și inserție pe piața muncii, din cadrul Serviciului pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni, cu sprijinul și implicarea directă a membrilor Comunității Alumni UAIC.

Leave a Reply

Your email address will not be published.