UAIC a participat la lansarea companiei Hindawi pe piața din România

Vineri, 28 iunie 2019, a avut loc la Muzeul Unirii din Iași conferința de presă pentru inaugurarea biroului de la Iași al companiei Hindawi, unul dintre cei mai importanți editori de jurnale academice la nivel global, care astfel își anunță intrarea pe piața din România. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost reprezentată la eveniment de prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI.

Hindawi, unul dintre cei mai importanți editori de jurnale de cercetare academică din lume, cu sedii în Londra și Cairo, anunță intrarea pe piața din România, prin încheierea unui parteneriat strategic cu firma de software development Thinslices din Iași. Echipa din România va fi implicată în dezvoltarea de soluții software inovative, care vor susține procesul editorial al platformei online. Planurile de recrutare vizează angajarea a minim 35 de specialiști IT până în anul 2020.

Inaugurarea biroului din România vine la mai puțin de un an de la inaugurarea unui nou sistem peer-review (modalitate de evaluare a manuscriselor științifice în vederea publicării în revistele de specialitate), dezvoltat în urma colaborării de succes între Hindawi și Thinslices. Conceptul peer-review presupune evaluarea independentă a fiecărui articol propus spre publicare de către cercetători cu înaltă calificare în domeniu, care pot oferi un feedback argumentat pentru lucrările propuse. Sistemul va ușura semnificativ procesul de publicare și va facilita, prin automatizare, revizuirea unui articol academic. „Colaborarea noastră excelentă cu compania Thinslices a fost un factor cheie în alegerea orașului Iași ca bază pentru proiectele noastre de dezvoltare software. Suntem mândri că suntem prima companie care a contribuit la misiunea Thinslices de a transforma Iaș ul într-un hub tehnologic regional”, precizează Paul Peters, CEO Hindawi.

La aniversarea a 9 ani de activitate, Thinslices și-a anunțat noua viziune, aceea de a cataliza și de a inspira comunitatea ieșeană de startup-uri prin construirea unui ecosistem puternic de firme de tehnologie. Hindawi reprezintă astfel prima companie care pune bazele ecosistemului pe care Thinslices vrea să îl construiască în jurul său. „Cred că industria locala de IT a ajuns astăzi la gradul de maturitate necesar pentru a face pasul de la a fi predominant orientată către outsourcing înspre crearea de proprietate intelectuală. Un mic număr de companii locale au deja succes dezvoltând produse care au devenit lideri mondiali de piață în industriile lor. Considerăm că avem astăzi în Iași toată expertiza pentru a începe să dezvoltăm tehnologie ș i proprietate intelectuală românească și trebuie să facem asta! Ne dorim ca povestea noastră să inspire colegi din Iaș i care se gândesc să își înceapă noi afaceri românești locale și le urăm mult succes în noua lor aventură antreprenorială”, precizează Ilie Ghiciuc, CEO Thinslices.

Prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI a fost unul dintre cei patru invitați care au luat cuvântul: „Într-o lume dominată de dezbinare, rolul universităților este de a uni, de a crede în proiecte, de pilon de stabilitate, de far călăuzitor. Ne bucurăm că o companie britanică are curajul și mai ales încrederea să își extindă activitatea la Iași, pentru că succesul se bazează acum mai mult ca niciodată pe încredere. Ne bucurăm că acest lucru este posibil printr-un parteneriat cu o companie locală, construită cu absolvenți ai Facultății de Informatică a UAIC. Vă felicit pentru colaborare și vă asigur că aveți tot sprijinul comunității noastre academice.”

În ceea ce privește biroul din România, planurile de recrutare vizează întregirea echipei cu 15 persoane, în 2019 și cu încă 20, în 2020. „Construirea filialei din România reprezintă un efort intraprenorial, în care accentul va fi pe identificarea de oameni potriviț i, care pot și vor să își lase amprenta pe modul în care funcționează un business concentrat pe a fi deschis (Open Access, Open Source, Open Data, Open Integrations, Open Contracts)”, declară inițiatorul biroului din Iași, Andrei Gheorghiescu . Mai multe informații despre oportunitățile de carieră la Hindawi România puteți găsi aici: https://hindawi.ro/careers/

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.