Absolvenții UAIC pot beneficia de stagii de practică finanțate prin fondurile programului Erasmus+

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” oferă studenților din an terminal, de la toate cele trei cicluri de studiu, oportunitatea desfășurării unor stagii de practică prin intermediul Programului Erasmus+. Astfel, studenții eligibili pot beneficia de stagii de practică cu o durată cuprinsă între două și trei luni desfășurate într-un interval de maximum un an de la data absolvirii.

Pentru a putea beneficia de un stagiu de practică Erasmus+, studenții din an terminal trebuie să participe înaintea obținerii statutului de absolvent la selecțiile desfășurate în cadrul fiecărei facultăți, mai exact până la data finalizării ultimei sesiuni de examene.

Stagiile de practică Erasmus+ pot avea loc în orice instituție publică sau privată (cu excepția instituțiilor UE), grantul lunar acordat studenților beneficiari fiind de 670-720 EUR în funcție de țara de destinație.

Studenții interesați de a aplica pentru un stagiu de practică după absolvire sunt îndrumați să contacteze coordonatorul Erasmus+ de la nivelul facultății de care aparțin pentru a obține informații suplimentare privind procesul de candidatură și calendarul selecțiilor Erasmus+. Lista coordonatorilor poate fi consultată AICI.

Fii tu viitorul student Erasmus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.