Corala Universitas, câștigătoare a unui festival – concurs național de muzică corală religioasa ortodoxă

Corala Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost marele câștigător al Concursului Național de Muzică corală Religioasă Ortodoxă „Buna vestire”, obținând trofeul festivalului. Ajuns la cea de-a XXIX-a ediție, concursul a fost organizat de Consiliul Județean Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Primăria Comunei Fundu Moldovei, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina”. La concurs au participat 29 de coruri din  4 județe.

Corala Universitas este formată din 40 studenți selectați din cele 15 facultăți ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, sub conducerea dirijorului lect.univ.dr. pr. Ionuț-Gabriel Nastasă și a coordonatorului Gabriela Enășescu.

În cursul istoriei ei, a readus arta corală în atenția mediului academic universitar și al publicului ieșean. De la înființarea Coralei, primăvara anului 2015, și până în prezent, numărul proiectelor culturale în care aceasta s-a împlicat a fost de peste 80. Printre acestea, menționăm un turneu în Italia ce a însumat 7 concerte, 9 evenimente pentru parteneri ai Universității noastre, premiul II (singurul premiu obținut la secțiunea Coruri de Tineri fără Studii Muzicale) la Festivalul-Concurs Coral Internațional pentru Tineret ,,Gavriil Musicescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.