Ziua Socială a Studenților, ediția a VII-a

Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Iaşi, Episcopia de Iaşi prin Oficiul pentru Pastoraţia Universitară, Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași şi Asociaţia Studenţilor Catolici din Iaşi organizează ediția a VII-a a Zilei Sociale pentru Studenți. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 23 februarie 2019 și se va desfășura în Aula Magna a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi (Str. Th. Văscăuţeanu, nr. 6).

Tema ediției de anul acesta este „Scandalul – provocare istorică în Biserică”.  De ce această temă? Pentru că trăim într-o societate interesată, sau care se complace poate prea mult în scandaluri. De aceea, organizatorii Zilei Sociale pentru Studenți propun și doresc să trateze câteva dintre aspectele acestui fenomen, analizându-le din punct de vedere biblic, social și teologic.

Știm că Isus însuși a fost un scandal nu doar pentru evrei, ci și pentru păgâni, însă continuă să rămână o piatră de poticneală și pentru mulți creștini din ziua de astăzi. Avem scandaluri și în lumea social-politică, așa cum există și în Biserică. Cum trebuie să le privim și, mai ales, ce atitudine trebuie să avem față de scandaluri și față de cei care provoacă scandaluri în Biserică și în societate?

La aceste întrebări, care sunt o provocare serioasă pentru tineri, Ziua socială pentru Studenți își propune să caute un răspuns. Nu credem că vom reuși să tratăm pe larg toate scandalurile și să dăm un răspuns la toate întrebările, însă faptul că discutăm între noi despre această temă ne va ajuta să găsim mai multă lumină în mintea și în inima noastră și să ne angajăm la construirea unei societăți mai drepte și mai atente față de CELĂLALT.

Ziua Socială pentru Studenți se va încheia cu un concert de orgă susținut de dl Alexandru Cătău, organist la Paris. Pentru mai multe detalii despre concertul de orgă puteți accesa pagina oficială.

Intrarea este liberă și deschisă studenților de la toate facultățile din Iași, dar și oricui este interesat de această temă.

Pentru înscrieri vă rugăm să adresați pr. dr Fabian Doboş, capelan universitar (tel. 0756/833383; fabiandobos@gmail.com).

Ziua Socială pentru Studenți se va desfășura după următorul program:

Moderator: Lect.univ.dr.pr. Fabian Doboș

9:30: Cuvânt de salut

  • PS Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași
  • Mons. Benone Farcaș, Rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic

9:45: Între „piatra de moară” și „stânca de cădere din Sion”. O explorare a temei scandalului în Sfânta Scriptură”.

  • Pr. drd. Iosif ANTILI, Institutul Teologic Romano-Catolic

10.30: Pauză de cafea

11:00: „Cum reacționăm la scandal?”

  • Prof.univ.dr.hab. Daniela ȘOITU, Facultate de Filosofie și științe social-politice

12:00: SFÂNTA LITURGHIE prezidată de PS Aurel Percă

13.00: Prânzul

14:30: Biserica – Trupul mistic al lui Cristos: prieten sau dușman?

Pr.dr. Lucian PĂULEȚ, Institutul Teologic Romano-Catolic

15:15: Pauză

15:30: Ateliere de lucru

16:30: Lucrări în plen

17:00: Pauză de cafea

17:30: Concert de orgă

  • Alexandru Cătău, Paris

18:30: Cina

Leave a Reply

Your email address will not be published.