Seara de film german – “Viața de părinte”

Centrul Cultural German Iaşi reia Serile de Film German, începând de miercuri 20 februarie 2019, de la ora 18:30, cu filmul “Viața de părinte”, o comedie care redă într-un mod foarte pragmatic dificultățile prin care trece o familie obișnuită.

Regizorul Robert Thalheim aduce în prim plan problemele adevărate ale părinților și ale familiilor într-o poveste foarte personală.

Christine și Konrad sunt o “familie modernă”: el rămâne acasă și are grijă de copii și de gospodărie, în timp ce ea întreține familia lucrând ca medic. Însă atunci când Konrad primește o ofertă de lucru atrăgătoare ca regizor de teatru și simte că se ivește a doua șansă pentru el, managementul familiei se confruntă cu provocări majore. Pentru  Konrad tranziția de la rolului de tatăl cu normă întreagă la cel de regizor coordonator se dovedește a fi mai grea decât își imaginase, iar Christine ajunge și ea depășită de situație în încercarea de face față provocărilor de la serviciu și de acasă. Abia atunci când Konrad se distanțează de tot și ia o pauză de la viața încărcată de familie, devine clar pentru toată lumea că trebuie neapărat să facă o schimbare fundamental…“Viața de părinte” este un film gândit în mod inteligent, care redefinește noțiuniunea de „film de familie”.

 

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile / Cu sprijinul Institutului Goethe

Leave a Reply

Your email address will not be published.