Cursuri de vară la Universitatea Ioniană din Corfu, Grecia

Universitatea Ioniană din Corfu, Grecia, organizează cursul de vară „Navigatorii în Grecia Antică: Pirați, Marinari, Colonizatori” în perioada 01-13 iulie 2019, respectiv a cursului de limba greacă veche.

Cursul „Navigatorii în Grecia Antică” explorează rolul navigatorilor în călătorii mitice, procesul de colonizare și bătăliile navale din perioada arhaică până în epoca elenistică. Programul profită de localizarea orașului Corfu, incluzând călătorii în locațiile unde au avut loc lupte marine și întrebând despre rolul vechii Corsica în navigația maritimă.

Cel de-al doilea curs de limba greacă veche va fi un curs intensiv de patru ore pe zi, disponibil pentru toate nivelurile de competență lingvistică (introductivă, intermediară și avansată).  Cursurile se vor desfășura în Corfu în intervalul 15 – 20 iulie 2019.

Cei interesați se pot înscrie fie la unul fie la ambele cursuri, iar mai multe informații se regăsesc accesând următoarea pagină web: https://sites.ionio.gr/classics/

Un forular de înregistrare completat și o scrisoare de recomandare ar trebui să fie transmise prin intermediul paginii webde mai sus până la data de 31 martie 2019. Scrisoarea de recomandare academică trebuie transmisă ca atașament la următorul e-mail: classics@ionio.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.