Expoziția de desen și gravură – Paula Modersohn-Becker

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi și Centrul Cultural German Iași vă invită să vizitați, în perioada 12 – 28 februarie 2019, expoziția de desen și gravură  a artistei germane PAULA MODERSOHN-BECKER.

Realizată de Institutul pentru Relații Culturale Externe (IFA), expoziția reunește portrete impresionante, autoportrete, scene de viață și peisaje semnate de Paula Modersohn-Becker, dar și picturile prietenilor săi din Worpswede: Fritz Mackensson, Otto Modersohn, Fritz Overbeck și Heinrich Vogel.

Vernisajul va avea loc marți, 12 februarie 2019, ora 17:00, la Palatul Culturii, şi o va avea ca invitat pe dr. Maria Bilașevschi, critic de artă. Curatorul expoziției va fi Mihail Voicu, muzeograf – Muzeul de artă.

Paula Modersohn-Becker (8 februarie 1876 – 30 noiembrie 1907) a fost o pictoriță germană și unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai expresionismului timpuriu. A fascinat prin perseverența cu care și-a abordat opera într-o lume artistică dominată de bărbați. Deși a avut o viață și o carieră scurtă, a lăsat în urmă o moștenire artistică impresionantă.

Vă așteptăm cu drag, la Palatul Culturii, de marţi până duminică, între orele 10.00 și 17.00!

Leave a Reply

Your email address will not be published.