100 de hrănitori pentru păsări instalate de copiii de la Şcoala Primară „Junior” în parcurile din Iași

În an Centenar Moş Crăciun aduce bucurie şi păsărilor din parcurile oraşului! Ajutoarele  Moșului sunt cei 100 de copii şi cadre didactice de la Şcoala Primară „Junior” împreună cu  specialiștii APM Iaşi și ai Facultății de Biologie  (cadre didactice şi studenţi) care vor instala,  joi şi vineri – 20 și 21 decembrie,  în parcurile din oraş, 100 de hrănitori pentru păsări. Pițigoi, mierlă, botgros, sticlete sau presură de câmp, sunt câteva specii de păsări care populează pe timp de iarnă parcurile urbane şi care, din cauza vremii vitrege, găsesc mai greu hrana zilnică necesară.

Acţiunea, prima de acest fel la Iaşi,  începe  joi 20 decembrie, la ora 10.30, în  Parcul Expoziţiei și Grădina Botanică. Cele mai multe hrănitori vor fi instalate în spațiul verde din zona Copou şi Grădina Botanică însă hrănitorile vor ajunge în toate parcurile orașului.

Şi pentru că hrănitorile sunt amplasate  în spații publice cu zone uşor accesibile, invităm toţi ieşenii – copii, părinţi, bunici, prieteni – iubitori ai naturii,  să se alature iniţiativei noastre, să fie generoşi în prag de Crăciun şi, în plimbările lor pe timp de iarnă prin parc, să pună  o mână de seminţe, bucăți de măr sau de slănină crudă  în hrănitori. Păsările se vor bucura de aceste „delicii culinare” şi vor face faţă mai uşor gerului şi zăpezii!

Acţiunea de instalare a hrănitorilor face parte din proiectul  „De Centenar, 100 de gesturi mici – 100 de hrănitori pentru păsărele, instalate în parcuri”, proiect derulat sub semnul Centenarului, de către Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Iaşi în parteneriat cu Şcoala Primară „Junior” şi Facultatea de Biologie ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Mai multe detalii despre cum hrănim păsările iarna pe:  https://www.sor.ro/ro/noutati/Hraniti-pasarile-iarna-Le-puteti-ajuta-sa-supravietuiasca.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.