International Student Week în Ilmenau, Germania

International Student Week in Ilmenau (ISWI) este o conferință pentru studenți, organizată de către studenți în campusul Universității Tehnice din Ilmenau, Germania, bianual.

ISWI este cunoscut pentru atenția acordată lucrului în echipă, cursurilor, dar și dezbaterilor pe marginea unor teme alese.

Scopul principal al evenimentului este reprezentat de crearea unei platforme prin intermediul căreia tinerii pot deveni o soluție la cele mai recente probleme globale.

Tema de anul acesta ”Traditie și Tranziție” (17-26 mai 2019) își propune a analiza cu ajutorul celor 30 de workshop-uri, diverse arii de interes dincolo de granițele naționale. Viziunea critică este un aspect esențial pentru a ajunge la conturarea unei comunități mondiale fundamentată pe solidaritate, în care fiecare individ este protejat din punct de vedere social și economic, fără a fi discriminat. Astfel, se reîntregește o înțelegere reciprocă, invitând studenții să-și pună întrebări cu privire la propriile perspective și obiceiuri, având capacitatea de a conștientiza și respecta în același timp opiniile celorlalți.

Aplicanții ce vor trece de procesul de selecție vor beneficia de cazare la o gazdă din Ilmenau (poate fi student sau localnic) și masă. Cheltuielile de transport NU sunt acoperite. Deadline : 11 noiembrie 2018. Pentru mai multe detalii: https://2019.iswi.org/participate/apply/

Leave a Reply

Your email address will not be published.