Evenimentele săptămânii 9-15 iulie 2018 la Ateneul din Iași

12 iulie 2018, de la ora 20.00 – Concert Muse: Drones World Tour

Regizor: Tom Kirk, Jan Willem Schram

Formația: Matt Bellamy, Chris Wolstenholme, Dominic Howard

Durata: 90 minute

Muse – Drones World Tour reprezintă încununarea celui mai recent album al trupei de rock Muse, turneu desfășurat în perioada 2015-2016 cu peste 130 de concerte pe tot mapamondul. Cunoscuți pentru inovația continuă în ceea ce privește producția lor scenică, turneul a fost ocazia perfecta pentru formație de a concerta pe o scenă rotundă amplasată la mijlocul arenei, designul și configurația scenei oferind fanilor o experiență senzorială audio- vizuală la 360 de grade.

Conceptul în jurul căruia a fost construit acest turneu este prezența dronelor, care au zburat în mod autonom deasupra scenei și a publicului, alături de proiecții uriașe care au interacționat cu membrii trupei pe scenă. Acest spectacol, cu LED-uri și lasere, a completat perfect repertoriul deja celebru al trupei, cu piese cheie precum „Psycho”, „Madness”, „Uprising”, „Plug in Baby”, „Supermassive Black Hole” și „Knights of Cydonia.”

Showul conține filmări și înregistrări ale mai multor concerte, și include efecte speciale care nu au mai fost difuzate până acum, împreună cu scurte interviuri exclusive ale membrilor trupei în introducere, oferind o experiență cinematografică de neratat pentru fanii muzicii.

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 20 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00-16.30 ori cu o oră înaintea difuzării filmului.

 

15 iulie 2018, de la ora 17.00 – Amintiri

În spectacolul Amintiri profesorul și regizorul Raluca Bujoreanu-Huțanu și-a propus să treacă interpreții prin mai multe genuri de teatru (de dramă, gestual, de animație), dar și prin diverse stiluri de mânuire, pornind de la însuflețirea unor simple obiecte până la păpuși de tip bunaku construite din lemn sau (experimental) din burlet. Pornind de la amintiri „personale”, de la o situație particulară și familiară (o repetiție la clasă), povestea alunecă într-un context general, stilizat, abstractizat, cu acces la o memorie universală și abordând problematici ale întregii umanități.

 

 

 

15 iulie 2018, de la ora 19.30 – Cântăm pentru performanță

Trupa urbană ”7 Klase”, împreună cu Iași TV Life, vă invită la concertul ”Cântăm pentru performanță”.

Au cucerit jurații și publicul de la ”Românii au talent”, iar acum 7 Klase a pornit într-un turneu stradal prin România. Primul concert este susținut la Iași, unde vă invită la un spectacol muzical caritabil. Toți banii strânși din donații vor merge către gimnastele de la CSS Unirea Iași în vederea achiziționării de echipamente, obiecte și alte lucruri atât de necesare pentru ele.

7 Klase este un grup de instrumentişti tineri şi entuziaşti din Chișinău. Produc muzică proprie, orchestrată ad hoc, piesele lor sunt inspirate din Chișinăul urban, al anilor *30 (1918-1940) și din viața urbana, culturala, a Bucureștiului interbelic.

Concertul va avea loc în Grădina Ateneului. Intrarea este libera, iar banii adunați din donații vor fi direcționați pentru procurarea echipamentelor pentru gimnastele olimpice de la Iași.

Donatie minima: 50 de lei. Vă invităm alături de noi!

Membrii trupei 7 Klase: Valentin (contrabas), Vlad (acordeon), Victor (acordeon), Igor (percuție), Cătălin (voce), Iurie (concept & producție).

Leave a Reply

Your email address will not be published.