Programul cinematografului Ateneu în perioada 26-27 mai

Ultimul weekend al lunii mai aduce la Cinema Ateneu, trei producții cinematografice despre artă, educație și prietenia adevărată.

Cu drag, Van Gogh, un film realizat din picturi, ilustrează modul în care marele artist Vincent Willem van Gogh a ajuns să-și pună capăt zilelor. Filmul a fost nominalizat la Globul de Aur și la Premiile Oscar.

Pășind în lumea copiilor, vom avea parte de două animații hazlii, care ne vor învăța ce înseamnă să ai un prieten adevărat care îți oferă iubire necondiționată.

Vedem încă o dată ce înseamnă încrederea, în Școala iepurașilor, un film care prezintă aventura lui Max, un iepure de oraș.

În Ozzy – Marea Evadare, vom face cunoștință cu cățelul Ozzy, care este nevoit să facă față situației dintr-o închisoare de câini. O comedie pentru copiii de toate vârstele, un film de aventuri, despre prietenie, curaj şi puterea de a ieşi cu bine dintr-o situaţie dificilă.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

26 mai 2018

Ora 12.00 – „Școala iepurașilor” – Rabbit School – (regia Ute von Münchow-Pohl) – AG

27 mai 2018

Ora 12.00 – „Ozzy – Marea Evadare” – Ozzy – 3D – (regia Nacho La Casa) – AP 12

Ora 15.00 – „Cu drag, Van Gogh” – Loving Vincent– (regia Hugh Welchman, Dorota Kobiela) – AP 12

 

„Cu drag, Van Gogh” – Loving Vincent  – AP 12

Regia: Hugh Welchman, Dorota Kobiela

Cu: Saoirse Ronan, Douglas Booth, Jerome Flynn, Helen McCrory, Robert Gulaczyk

Gen: animație, biografic, crimă, dramă

Durată: 94 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?time_continue=41&v=CGzKnyhYDQI

 

Vincent van Gogh a murit la vârsta de 37 de ani din cauza unei răni provocate prin impușcare. A lăsat în urmă peste 2.000 de tablouri. În memoria acestuia, regizoarea poloneză Dorota Kobiela împreună cu britanicul Hugh Welchman, au co-regizat primul film de lung-metraj realizat exclusiv din pictură ca tehnică de animație.

Filmul prezintă viața și moartea controversată a geniului Vincent van Gogh. „Cu drag, Vincent” era modul în care artistul își încheia cele peste 800 de scrisori trimise către fratele său, Theo. Lungmetrajul pornește de la ultima scrisoare neterminată și pune pe ecran existența pictorului printr-o tehnică modernă de animare a operelor sale.

După ce poștașul Joseph Roulin, prieten foarte bun de-al lui Vincent află că acesta a murit, îl trimite pe fiul său Armand la fratele lui Vincent pentru a-i înmâna personal ultima scrisoare ce s-a întors ca fiind nelivrata. Pe lângă livrarea scrisorii, Armand trebuie să afle de la Theo ce s-a întâmplat cu adevărat. Ajuns la Paris, Armand află că, la scurt timp după moartea artistului, l-a urmat și fratele său. Nu a reușit să găsească niciun răspuns și a ales să meargă în locul în care Vincent și-a dat ultima suflare, în Auvers, unde a discutat cu doctorul care îl trata pe artist, Dr. Gauchet.

 

Pelicula a primit în 2017 la Annecy International Film Festival și Ostend Film Festival, Premiul Publicului, iar la Shanghai International Film Festival, Premiul pentru cea mai bună animație 2017.

 

„Școala iepurașilor” – Rabbit School – AG

Regia: Ute von Münchow-Pohl

Cu: Noah Levi, Senta Berger, Friedrich von Thun

Gen: animație, familie

Durată: 79 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=9RFrJX-_9UU

 

Animația prezintă povestea lui Max, un iepure de oraș, care ajunge din întâmplare într-o școală de modă veche, de unde nu poate pleca până nu deprinde arta unui adevărat iepure de Paște. Programul de pregătire pe care trebuie să îl urmeze este destul de sever, dar este norocos pentru că o are alături pe Emmy, iar lupta cu vulpile viclene nu face decât să-i testeze curajul şi încrederea în prieteni.

 

„Ozzy – Marea Evadare” – Ozzy – 3D  – AP 12

Regia: Nacho La Casa

Cu: Michelle Jenner, José Mota, Guillermo Romero, Dani Rovira, Benjamin Nathan-Serio

Gen: animație

Durată: 90 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=BT1x7XTRpVA

 

Familia Martin pleacă în călătorie, însă căţelul Ozzy nu îi poate însoţi. De aceea el este nevoit să rămână la o pensiune canină, care pare să fie confortabilă. Dar locul acesta se dovedeşte a fi doar de faţadă, pensiunea este, de fapt, o capcană construită de un diabolic răpitor de câini.

Ozzy ajunge în Pârâul Albastru, o închisoare pentru câini, care este condusă de alţi câini. El trebuie să înfrunte pericolele şi să apeleze la noii lui prieteni, Chester, Fronky şi Do. Va reuși el să scape și să ajungă în siguranţă acasă?

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

 

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet film 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

Detalii pe:

Facebook: Cinema Iași

Instagram: www.instagram.com/iasicinema/

Site-ul: www.ateneuiasi.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.