Prelegerea „Istoria literară și analiza cantitativă: un studiu al pieței de carte românești”, susținută de prof.univ.dr. Andrei TERIAN

În cadrul celei de-a V-a ediții a conferinței Perspectives in Humanities and Social Sciences: hinting at interdisciplinarity, care se va desfășura în perioada 23-24 mai 2018 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, prof. univ. dr. Andrei Terian va susține o prelegere cu tema „Istoria literară și analiza cantitativă: un studiu al pieței de carte românești”

Știai că?

·         În România se publică în continuare mai multă literatură autohtonă decât în traducere.

·         Literatura pentru copii reprezintă aproximativ 1/5 din întreaga producție de carte din România.

·         În fiecare an, în România se publică mai multe romane autohtone decât se publicaseră în țările române până la începutul Primului Război Mondial.

·         Numărul volumelor noi de poezie publicate anual în România este cu aproximativ 50% mai mare decât numărul volumelor noi de ficțiune.

·         Aproximativ 8% dintre volumele de poezie apărute în România sunt scrise (și) într-o limbă străină.

 

Când: Miercuri, 23 mai 2018, ora 15.00

Unde: Aula Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” (Sala Pașilor Pierduți)

Andrei TERIAN este critic literar și profesor de literatură română la Facultatea de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Cercetările lui privesc literatura română modernă și contemporană, teoria critică, istoria criticii moderne, literatura comparată și world literature. A publicat trei volume de teorie critică și de istorie a criticii literare românești, prin tre care G. Călinescu. A cincea esență (2009) și Critica de export (2013), precum și numeroase volume în colaborare. Ultima sa carte, coordonată împreună cu Mircea Martin și Christian Moraru, este Romanian Literature as World Literature (Bloomsbury, New York, 2018).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.