Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași participă la Salonul de carte al EUROINVENT, la Palatul Culturii din Iași (17-19 mai 2018)

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași participă în perioada 17-19 mai 2018 la Salonul de carte tehnico-științifică, artistică și literară de la Palatul Culturii din Iași. Evenimentul are loc în cadrul celei de-a 10-a ediții a Expoziției Europene a Creativității și Inovării – EUROINVENT 2018 și se desfășoară sub înaltul Patronaj al Ministerului Cercetării și Inovării, cu sprijinul Consiliului Județean Iasi, al Primăriei Iași și al Complexului Muzeal Moldova Iași (Palatul Culturii).

În cadrul acestui salon sunt expuse cele interesante apariții editoriale recente, din care juriul salonului va alege titlurile care vor fi premiate cu Premiul de Excelență in Editare, Diplome de Excelență și Medalii de Aur, de Argint și de Bronz.

Festivitatea de premiere se va desfășura vineri, 18 mai 2018, ora 17.00, în Holul de Onoare (holul central) de la parterul Palatul Culturii. Juriul salonului de carte al EUROINVENT 2018 este condus de Constantin Luca de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (președinte) și de Atena Elena Simionescu de la Universitatea de Arte „George Enescu” (vicepreședinte).

EUROINVENT promovează creativitatea în context european, prin expunerea contribuțiilor școlilor academice, a instituțiilor de cercetare, dar și a inventatorilor individuali din România și din străinătate. Vor fi prezente delegații din peste 15 țări, atât la expoziția de inventică, precum și la Conferința Internațională de Cercetări Inovative – ICIR 2018, asociată cu EUROINVENT. Din țara noastră, își vor disemina realizările 17 universități, 14 institute de cercetare, 9 companii cu profil de cercetare și mai mulți inventatori independenți. În cadrul expoziției pot fi văzute cele peste 570 de invenții și proiecte din diverse domenii pe care le propun organizatorii ediției EUROINVENT din acest an.

Partenerii acestei expoziții sunt Forumul Inventatorilor Români, Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă, prin Centrul de Informare Europe Direct Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iași și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Mediului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.