Ce poți face vara în Europa?

Vara aceasta studenții din Iași, pasionați de cultura festivalieră, au oportunități de dezvoltare personală și profesională cu ajutorul proiectelor de voluntariat internațional, în țările din Europa cu cele mai așteptate evenimente muzicale.

V-ați gândit cum ar fi să vizitați Serbia  în perioada desfășurării festivalului Exit, și totodată să ajutați la dezvoltarea comunității locale în funcție de nevoile acesteia? AIESEC Iași îți propune să te înscrii la unul dintre proiectele din cadrul programului Global Volunteer, dezvoltându-ți patru calități de conducere prin experiența trăită: self-awareness, empowering others, world citizen și solution oriented.

De ce festivalul Exit? Pentru că este unic în Europa și a fost creat la inițiativa unor studenți care au militat pentru pace și democrație.

În lunile iulie și august, evenimente interesante se anunță și în Marea Britanie. Secret Garden Party este unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri de muzică ce inspiră creativitate, libertate și are ca scop răspândirea unui mesaj puternic ’’Ce va supraviețui în noi este dragostea’’.  În aceași perioadă, poți activa ca voluntar internațional și ai șansa să ajuți la îmbunătățirea educației și la rezolvarea problemelor de mediu cu care se confruntă această țară.  Pentru fanii muzicii rock și metal, Portugalia atrage tineri de pretutindeni, în perioada 19-21 Iulie, la festivalul Super Bock- Super Rock, unde vin cei mai renumiți artiști ai momentului. Vizitezi, te distrezi și în același timp ajuți această țară la reducerea inegalităților, contribuind la îndeplinirea obiectvului de dezvoltare durabilă. Până în anul 2030, Portugalia să abiliteze și să promoveze incluziunea socială, economică și politică a tuturor, indiferent de vârstă, sex, handicap, rasă, etnie, origine, religie, statut economic sau de altă natură, prin implementarea unor campanii sociale. ‘’ În câteva cuvinte, imaginea este despre muzică și prieteni din întreaga lume. Niciodată n-am fost mai mândru să-mi port drapelul și să nu mă simt nesigur că toată lumea se uita la mine. A fost un sentiment minunat să aud oameni care îmi recunosc țara și să strige „Oh, Hello Romania”. Chiar dacă aveam mai multe steaguri diferite, eram  o unitate și am fost mândri că am făcut parte din echipă. Și despre asta este voluntariatul internațional, creezi noi conexiuni care vor dura în timp. Acest exchange a fost într-adevăr cea mai bună decizie pe care am făcut-o. În cele din urmă,  amintirile sunt cele care durează pentru totdeauna.’’ Dani Gorgan, voluntar în Croația și participant la festivalul muzical Forestland.

Pe lângă experiența de voluntar, oportunitățile programului Global Volunteer te vor ajuta să cunoști culturile și tradițiile acestor țări dar și a celorlalți voluntari cu care vei lucra. Nu vei fi doar un simplu turist, vei fi implicat cu adevărat în comunitatea pe care înceri să o schimbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.