Congresul Studenților de la Științe Social-Umaniste

În perioada 19-21 aprilie 2018, la Iași s-a desfășurat un proiect la nivel național, în care studenții din toate centrele univeristare ale țării au participat la Congresul Studenților de la Științe Social-Umaniste.

Scopul proiectului a fost acela de a facilita accesul la informații din diferitele domenii de interes și totodată, a oferit studenților posibilitatea de dezvoltare personală, schimb de experiențe și însușirea de noi cunoștințe.

Proiectul a început cu Festivitatea de Deschidere, ce a avut loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în care speach-urile invitaților au dat o notă de culoare evenimentului dedicat studenților, iar ulterior au participat la activități și jocuri de cunoaștere în care au descoperit curajul de a lega noi prietenii, acestea având loc în Parcul Expoziției din Iași.

Totodată, studenții s-au alăturat unor dezbateri pe diferite teme din cadrul panelurilor de lucru cum ar fi: Sociologie, Științe Politice, Filosofie, Comunicare și Relații Publice, Resurse Umane, Asistență Socială precum și Relații Internaționale și Studii Europene.

În cadrul panelulurilor, participanții au avut oportunitatea de a discuta și de a dezbate următoarele teme:

  • „Probleme etice de pe piața românească de PR” – profesor coordonator: Lector. univ. dr. Viorel Ţuţui
  • „Influența tehnologiei asupra ființei umane” – profesor coordonator: Conf. dr. George Ceaușu
  • „Managemantul carierei” – profesor coordonator: Lect.univ.dr. Camelia Medeleanu;  moderatori: Drd. Delia Elena Rusu și Drd. Coculina Acăr
  • „Sondajul de opinie: virtuți și limite” – profesor coordonator: Conf. univ. dr. Romeo Asiminei
  • „Dilema aderării României la spațiul Schengen” – profesor coordonator: Lect. univ. dr. Barbaros Corina
  • „Problematica stabilității guvernamentale în România” – preofesor coordonator: lect. univ. dr. Diana Mărgărit
  • „Tendințe actuale în asistența socială” – profesor coordonator: Conf. univ. dr. Gabriela Irimescu

După această activitate au avut ocazia să cunoască și să interacționeze cu invitați de excepție și reprezentanți de seamă ai mediului antreprenorial ieșean: Daniel Schipor, Paul Butnariu, Mihai Bârsan, Emil Daniel Tărniceriu și Mihai Susan.  „Consider că această întâlnire a fost una oportună și interesantă. Am cunoscut antreprenori care au pornit de la 0 și care reprezintă pentru mine un exemplu de bune practici”, a declarat Sandu Mihai, reprezentant SNSPA, București.

Festivitatea de închidere a avut loc în sala „Mihai Kogălniceanu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în care studenții au luat parte la o ultimă întâlnire cu invitații Congresului Studenților de la Științe Social-Umaniste și unde a avut loc premierea participanților.

Leave a Reply

Your email address will not be published.