Seara de film german – “24 de săptămâni”

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German, miercuri 9 mai 2018, începând cu ora 18:30, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul “24 de săptămâni”  în regia Annei Zohra Berrached, din anul 2016.

Anne Zohra Berrached  redă  în cel de-al doilea lung metraj al său, într-un mod impresionant și pătrunzător trauma unui cuplu, care așteaptă cel de-al doilea copil și care trebuie sa ia o decizie dificilă de viață și de moarte. În timpul unei examinări medicale de rutină, Astrid și Markus află că viitorul lor bebeluș  nu numai că suferă de sindromul Down, dar are, de asemenea, și un defect cardiac grav. Cei doi sunt puși  în dificila situație de a decide dacă să păstreze copilul sau să aleagă un avort întârziat.

Căutarea unui răspuns corect pune la îndoială totul: relația celor doi, dorința de a avea un copil, o viață conform planului stabilit. Înconjurată de profesioniștii din domeniul sănătății, de statistici și previziuni și sprijinită de  familia și prietenii, care încearcă să o ajute cu sfaturi bine intenționate, Astrid își dă seama că numai ea singură poate lua această decizie.

“24 de săptămâni” este un film foarte emoționant care redă cu sensibilitate și autenticitate forța interioară a unei mari iubiri și poate chiar a unei disperări și mai mari.

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.

Nerecomandat copiilor sub 12 ani

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.