Evenimentele săptămânii 26 martie – 01 aprilie 2018 la Ateneul din Iași

28 martie 2018, de la ora 19.00 – Comedia „Măturător de praf de stele”, regia Andrei Ciobanu (Eveniment in cadrul UmorNIasi)

Cum ar fi sa poti vedea intr-o singura seara sapte personaje care defileaza in fata ta pe o scena a vietii? Asta se intampla in spectacolul ,,Maturator de praf de stele”, o comedie care surprinde viciile sistemice ale societatii si investigheaza modalitati de opozitie fata de acestea, desconspirind adaptarea la realitatea cotidiana ca pe o forma de abandon social.

Spectacolul aduce in fata publicului o inlantuire de povesti de viata, care aparent nu au nicio legatura una cu cealalta, dar si o evolutie cameleonica a aceluiasi actor, care trece de la un personaj la celalalt. Sau, mai pe scurt, o demonstratie de virtuozitate actoriceasca, ambalata intr-o comedie spumoasa.

O comedie care incepe ca si un one man show si se termina intr-un one and ½ men show.

Cuvantul regizorului: ,,A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea… Dar eu încă mai am speranţe, pentru că poate să apară de nicăieri, chiar si de la niste personaje care cuprind in ele viciile vietii sau chiar din mijlocul nostru. Va dau intalnire la o comedie dinamica, gandita astfel incat sa tina publicul cu sufletul la gura, o radiografiere a societii in care traim sau pur si simplu o intalnire de suflet, in care sa mai si radem, sa facem haz de necaz. Este o intalnire cu publicul pe care mi-o doream de foarte mult timp. Cu siguranta, voi avea nevoie si de ajutorul vostru pentru a ne face seara memorabila, pentru ca publicul va lua parte activ la spectacol. Pentru mine, comunicarea cu voi este esentiala! Eu ma duc la teatru sa imi iau o gura de oxigen? Voi?“

O comedie de Andrei Ciobanu. Distributie: Andrei Ciobanu, Tudor Ostafie.

Miercuri, 28 martie 2018, ora 19, în Sala Mică de Spectacole a Ateneului. Bilete pe www.ateneuiasi.ro

 

31 martie 2018, de la ora 12:00 – Spectacol interactiv „Păcală și Tândală”, regia Andrei Ciobanu

Sâmbătă, 31 martie 2018, ora 12 cei mici, alături de părinți și bunici sunt așteptați în lumea binecunoscutelor snoave românești puse în scenă la Ateneul din Iași și interpretate de actorii Andrei Ciobanu și Tudor Ostafie.

 

La întâlnirea cu voi, va lua parte și cel mai bun și mai comic prieten al său, Tândală. Veți avea ocazia să ascultați povești nemaiauzite, să dansați și să cântați cu îndrăgitele personaje, veți învața că e bine să fiți harnici, să fiti cinstiți și corecți și mai ales să aveți simțul umorului.

„Lume, lume, v-așteptăm cu mic cu mare la povești cu Păcală și Tândală, năzdravanii din născare. I-acaşa veți lua parte la cele mai istețe isprăvi cu cei doi eroi populari. Și-am încalecat pe-un leu și v-aștept la Ateneu.” Andrei Ciobanu, regizor.

Bilete pe www.ateneuiasi.ro

 

31 martie 2018, de la ora 19.00 – Spectacol de susținere „De Centenar, alături de semenii noștri”

Fără apărătorii patriei, anul acesta nu am fi putut celebra Centenarul. Ei sunt cei care au apărat și continuă să ne apere și să slujească țara, transformând-o în cea mai de preț comoară. Tărâmul Sfânt al României are străjeri de seamă, nu doar în rândul armatei ci și în rândul jandarmeriei și de aceea îi răsplătim cu un eveniment unic, pe data de 31 martie 2018, care va avea loc în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, cu începere de la ora 19.00. Spectacolul va fi unul caritabil, pentru a răsplăti cum știm mai bine eforul pe care jandarmii îl depun pentru noi, reprezentanții societății civile. Unul dintre semenii noștri are nevoie de ajutor deoarece trece prin clipe grele. Toți banii strânși în urma acestui eveniment vor fi donați pentru jandarmul în vârstă de doar 35 de ani, care suferă de o boala cumplită. In cadrul spectacolului va concerta Corala „Vox ArtIs” a Filarmonicii Moldova Iași. Seara se va încheia cu teatru. „Povestea Unirii” va prinde din nou viață, la Ateneu prin spectacolul conceput de către regizorul Ovidiu Lazăr. Vă așteptăm la Ateneul din Iași, pe toți cei cu suflet de român, pentru a face un bine seamănului nostru și pentru a petrece împreună o seară de poveste.

Prețul biletului este 45 lei și poate fi achiziționat doar de la casieria Ateneului.

 

01 aprilie 2018, de la ora 10.00 – Spectacol interactiv – Păcală și Tândală în vacanță

Cele mai îndrăgite personaje populare românești, Păcală și Tândală, au părăsit satul tradițional și au plecat în vacanța. Unde oare? La munte sau la mare? Cei doi poznași de abia așteaptă să se întâlnească cu toti copiii, ca să le povestească întâmplările din vacanță. Bineînțeles că nu vor lipsi poveștile cu pilde, dansurile și cântecele vesele.

Haideți să aflăm împreună prin ce peripeții au trecut cei doi năzdrăvani în timpul vacanței, duminică, pe 1 aprilie 2018, de la ora 10.00, la spectacolul ,,Păcală și Tândală în vacanță”!

Regie: Andrei Ciobanu

 

Distributie: Andrei Ciobanu și Tudor Ostafie

Durata spectacolului: 45 min

Spectacol interactiv, recomandat tuturor categoriilor de vârstă!

 

01 aprilie 2018, de la ora 19.00 – Premieră „Bâlciul”, regia Iulian Ioan Sandu

Bâlciul de Valentin Krasnogorov

„Spectacol pentru cei care mai vor sa râdă. Un spectacol nemaivăzut, nemaiauzit, plin de scandal și foarte original. O reprezentație pe înțelesul tuturor, cu mult umor – poate un pic ciudată – cu artiști de talie internațională abia întorși de la Bruxelles. Un “Destept”, un „Prost” și o „Blondă” vă doresc să vă simțitți bine cu ei. Pentru că dacă nu mai ai ce bea, ce mânca și ce îmbrăca nu-ți mai rămâne decât a sta, a asculta și a râde. Cred că noi suntem ultima generație care mai râde. Râdeți împreună cu noi!„ Iulian Ioan Sandu, regizor

Distribuția:

Deșteptul – Vlad Baba/Andrei Ciobanu

Prostul – Codrin Dănilă/Daniel Onoae

Blonda – Erica Moldovan/Cezara Fantu

Premiera pe 1 aprilie 2018, ora 19.

Bilete pe www.ateneuiasi.ro

14+

Leave a Reply

Your email address will not be published.