Seara de film german „Auf der anderen Seite”(Germania 2007)

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German, care va avea loc miercuri, 7 martie 2018, începând cu ora 18:30, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul multi-premiat „Auf der anderen Seite” („De partea cealaltă”) în regia lui Fatih Akin. Regizorul surprinde destinele a şase oameni din două generaţii diferite, membri a trei familii de origine germană şi turcă.

Acțiune:  Ali este un bărbat pensionat a cărui soţie a murit. Într-una din vizitele lui la bordel o cunoaşte pe Yeter şi o convinge să convieţuiască cu el în schimbul unei sume de bani corespunzătoare salariului ei lunar. Nejat, fiul lui Ali, un tânăr profesor ce predă germanistică la Universitatea din Hamburg, nu e deloc mulţumit când tatăl său o aduce acasă pe Yeter. Cu toate acestea, tânărul începe să o respecte pe femeie când află că aceasta îi trimite o mare parte din banii câştigaţi fiicei ei  rămasă în Turcia, Ayten, pentru a-i finanţa studiile.

Când Yeter, prietena tatălui său, moare într-un mod tragic, Nejat se duce la Istanbul în speranţa de a o găsi pe Ayten. Dar el nu ştie că Ayten, activistă politică, fugise de ceva timp în Germania pentru a scăpa de poliţia turcă. Este nevoie de mai mult decât o singură călătorie până la întâlnirea protagoniştilor…

Filmul va fi subtitrat în limba română.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.