Săptămâna filmelor de Oscar la Cinema Ateneu

Începe Săptămâna filmelor de Oscar la Cinema Ateneu, o săptămână plină cu filme multipremiate și apreciate internațional. În perioada 26 februarie – 4 martie vizionăm 7 filme de Oscar, dintre cele mai bune lungmetraje.

Despre trup și suflet, o poveste de dragoste atipică, între doi introvertiți care descoperă, printr-o întâmplare, că au același vis în fiecare noapte, este prima peliculă a acestei serii. Urmează povestea marelui fizician care a sfidat moartea și și-a construit propriul destin, Stephen Hawking în drama The theory of everything / Teoria întregului.

Rămânem pe linia poveștilor despre demnitatea umană și vizionăm filmul Una mujer fantásticaO femeie fantastică în care regizorul Sebastián Lelio vorbește despre lupta pentru dreptul de a fi tu însuți.

Un film cu o greutate și o forță impresionante este Ziua decisivă – Darkest Hour, un film despre curaj în chipul lui Winston Churchill. Nominalizat de 6 ori la Oscar, Ziua decisivă este lecția care te învață că trebuie să înveți din greșelile trecutului pentru a nu le repeta în prezent.

Tot un aer sobru regăsim și în filmul Firul Fantomă, povestea celebrului designer Reynolds Woodcock, o capodoperă dramatică regizată de Paul Thomas Anderson care cumulează 32 premii câștigate și 86 de nominalizări.

Vizionăm, apoi filmul „The Square” – Pătratul, descris de regizorul Ruben Östlund ca fiind „un proiect de artă care abordează încrederea în societate și explorează necesitatea de a reevalua valorile noastre sociale actuale”.

Săptămâna filmelor de Oscar va fi încheiată cu filmul „În lumina lunii” – Moonlight, o poveste atemporală despre legături umane și descoperirea de sine, distins la Oscar cu 3 premii și 5 nominalizări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.