Evenimentele săptămânii 5 – 11 februarie 2018 la Ateneul din Iași

Spectacol pentru copii „Comoara piraților”, Marionnette Show – sâmbătă 10 februarie 2019, ora 10.00

Pentru a pleca într-o altă călătorie palpitantă, neînfricatul căpitan Ronson și ajutorul lui de nădejde, piratul Fricușteț, au nevoie de ajutorul vostru, copii! Cei doi aventurieri puși pe fapte mari se aventurează într-o nouă expediție pe mare pentru a căuta comoara fermecată! Surprizele însă nu îi ocolesc, și astfel cei doi se vor confrunta cu anumite situații neprevăzute. Dacă se vor descurca cele două personaje, și mai ales dacă vor găsi comoara fermecată…vă invităm să aflați sâmbătă 10 februarie 2018, la ora 10.00, la Ateneul din Iași.

Printre zâmbete și hohote de râs, personajele vă vor învăța să nu renunțați niciodată la visele voastre oricât de multe obstacole ați întâmpina, să împărțiți și să fiți darnici cu prietenii voștri, să fiți recunoscători celor ce vă ajută și vă sunt alături și mai ales să vă amintiți mereu de cuvintele magice „Mulțumesc”, „Te rog”, „Îmi pare rău”, „Iartă-mă”!

 

Trupa Marionnette Show vă invită să luați parte la aventura prin care vor trece haioasele personaje din „Comoara piraților”!!

Bilete pe www.ateneuiasi.ro

 

Spectacol de teatru „Prima Dată”, regia Erica Moldovan – 10 februarie, ora 19.00

Spectacolul „Prima Dată”, adaptare după textul lui Michal Walckzak, este o comedie spumoasă despre doi tineri care încearcă să își consume prima noapte de amor împreună, dar nu reușesc niciodată să ajungă la un consens.

Comedia tratează divergențele de percepție dintre cei doi tineri asupra acestui moment unic din viața lor. Magdalena este o tânără care și-a plănuit, până la cel mai mic detaliu, PRIMA seară de amor și nu îngăduie nicio abatere de la scenariu. Iar un „oarecare” EL, Carol, devine dezarmat și neputincios în fața capriciilor, aproape cronicizate ale Magdalenei. Spectatorii vor asista la o comedie savuroasă compusă mai multe tablouri care prezintă un „du-te – vino” continuu dintre cei doi, un preludiul matematic și exact gândit de către protagonistă și menit să stârpească orice fantezie de-a lui Carol și eșecul lamentabil și repetitiv al protagonistului de a-i satisface capriciile paroxiste ale tinerei domnișoare. Povestea celor doi escaladează până în punctul în care Carol preia inițiativa și întreaga construcție amoroasă capătă accente absurde și hilare.

Toate acestea se împletesc pe scenă cu intervenții muzicale live, asigurate de instrumentiști talentați. Spectatorii vor avea ocazia să se regăsească adesea în situațiile amuzante creionate de cei doi protagoniști și se vor delecta, preț de o oră, cu un joc actoricesc plin de savoare și adevăr.

 

DISTRIBUȚIE:

ALEXANDRA MACOVEI

DUMITRU FLORESCU

INSTRUMENTIȘTI:

PATRICIA IACOB – vioară

SERGIU CHILIANU – saxofon

MARIUS HELCIU – percuție

REGIE:

ERICA MOLDOVAN

Sâmbătă, 10 februarie 2018, ora 19, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, Ateneul din Iași.

Leave a Reply

Your email address will not be published.