Programul Cinema Ateneu în perioada 20 – 26 noiembrie 2017

20 noiembrie 2017, ora 17.00 – PREMIERĂ “Hawaii”,regia Jesus del Cerro, AP 12, în Sala Mare „Radu Beligan”, preț bilet 12 lei, cu: Dragoș Bucur, Andi Vasluianu, Rodica Lazăr, Cristina Flutur

Filmul românesc „Hawaii”, scris și regizat de Jesus del Cerro va avea premiera la Iași luni, 20 noiembrie 2017, la ora 17.00, la Cinema Ateneu. Acțiunea se desfășoară în România, în anul 1988, o vreme când era dificil să ajungi în posesia unei moșteniri lăsate de o persoană în altă țară. Andrei, un taximetrist, află că a moștenit echivalentul a 3 milioane de dolari de la un unchi din Hawaii. Problemele apar când Andrei se lovește de realitatea regimului comunist. Nu poate să plece legal din țară peste graniță pentru a-și primi moștenirea, iar banii nu pot fi trimiși în țară fără ca aceștia să devină proprietatea statului român.

Taximetristul trebuie să găsească o soluție de a intra în posesia banilor, chiar dacă asta ar implica mijloace neortodoxe. Filmul este plin de acțiune, vizează nesupunerea civică și consecințele ei și descrie vigilența securiștilor. Cei care au prins acele vremuri ar putea încerca nițică nostalgie, dacă sunt suficient de bătrâni. E interesantă secvența în care personajul principal e la americani – ambasadă sau consulat – și i se pun în față cafea și Cola „adevărate“, asta pentru că în comunism aveai Pepsi și ceva ce mulți și-ar fi dorit să fie cafea.

În regia lui Jesús del Cerro, Hawaii arată drama încercării de a ajunge la o moștenire de trei milioane de dolari într-un timp în care un singur dolar deținut îți putea periclita libertatea pentru tot restul vieții. Distribuția îl are în centru pe Dragoș Bucur, alături de Constantin Cojocaru, Rodica Lazăr și Gheorghe Ifrim. Personajul feminin central este adus la viață de Cristina Flutur, care a câștigat în 2013 premiul de interpretare feminină la Festivalul Internațional de Film de la Cannes.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 12 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro și de la casa de bilete a Ateneului din Iași.

 

20 noiembrie 2017, Ora 19.00 – “Daddy’s Home 2” – Tata în război cu… tata 2, regia Sean Anders– AP 12, în Sala Mare „Radu Beligan”, preț bilet 12 lei

„Daddy′ s Home 2 – Tata în război cu… tata 2”, regia Sean Anders – Comedie

Cu: Mark Wahlberg, Mel Gibson, Will Ferrell, John Cena, John Lithgow, Scarlett Estevez

Daddy’s Home 2 (2017) urmărește peripețiile lui Brad și Dusty, pe măsură ce trebuie să se ocupe de părinții lor intruzivi în perioada sărbătorilor de iarnă. Tatăl și tatăl vitreg, Dusty și Brad, își unesc forțele pentru a realiza și a le oferi copiilor lor Crăciunul perfect. Lucrurile par să funcționeze bine, asta până când noul parteneriat este serios pus la încercare de sosirea tatălui lui Dusty, un bătrân macho și a tatălui lui Brad, un bărbat sensibil și exagerat de afectuos. Cei doi părinți ajung tocmai la timp pentru a le da peste cap vacanța și a o transforma într-un haos complet. Acum, totul stă în modul de abordare a „intrușilor”. Vor reuși Dusty și Brad să facă față acestui test și să nu-și ruineze sărbătorile?

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 12 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro și de la casa de bilete a Ateneului din Iași.

 

În perioada 22 noiembrie – 26 noiembrie 2017 se va desfășura Festivalul de film documentar DocEst, ediția a VIII-a, cu cele mai recente filme docuentare și invitați speciali. Intrarea liberă

17 documentare, 10 invitaţi din 4 ţări în 5 zile! Sfârşitul lunii noiembrie va aduce la Iaşi cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului de Film Documentar DocEst, cu cele mai recente filme documentare din Franţa, Germania, Marea Britanie şi România. Călătoria în lumea filmului documentar va fi însoţită de întâlnirea cu  regizori şi critici, mari nume ale cinematografiei europene. Festivalul va avea loc la Ateneul din Iași, în perioada 22-26 noiembrie 2017, şi este co-organizat de Primăria municipilui Iaşi, Institutul Francez din Iaşi, Centrul Cultural German şi British Council.

Dezbaterile din ediţia DocEst de anul acesta vor fi moderate de directorul artistic al festivalului, responsabil de selecţia filmelor româneşti, Florin Lăzărescu, şi de Boglárka Nagy, coordonatoare a cinematografului Elvire Popesco, Institutul Francez din România, responsabilă de selecţia de documentare franceze şi germane. Filmele au subtitrare în limba engleză, iar programul complet îl găsiți pe www.docest.ro. Intrarea este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.