Cele mai noi producții cinematografice românești pe ecranele din Iași

 

 

Program Cinema Victoria

11 octombrie:

ora 17.00 – Proiecție de film „Octav”, regia Serge Ioan Celebidachi, pret bilet 8 lei

ora 19.00 – Proiecție film „Ouăle lui Tarzan”, regia Daniel Sandu, preț bilet 8 lei

 

12 octombrie:

ora 17.00 – Proiecție de film „Octav”, regia Serge Ioan Celebidachi, pret bilet 8 lei

ora 19.00 – Proiecție film „Ouăle lui Tarzan”, regia Daniel Sandu, preț bilet 8 lei

„Ouăle lui Tarzan”, cel mai recent documentar regizat de Alexandru Solomon. Acțiunea are loc în Suhum, capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra orașului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuțe, înființat de sovietici în anii ‘20. Legenda spune că a fost înființat pentru crearea unui hibrid între om și maimuță. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii și maimuțele sunt captivi într-un teritoriu răvășit de război și decenii de cruzime, fiind și unii și alții victimele unor serii de experimente nereușite.

„Ouăle lui Tarzan” este un film despre utopii, o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuțelor și oamenilor”, declară regizorul Alexandru Solomon.

 

„Un pas în urma serafimilor” este lungmetrajul de debut al lui Daniel Sandu.

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi urmează cursurile unui seminar teologic ortodox. Iniţial, el încearcă să se adapteze mediului, dar, în cele din urmă, îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv. Nu după multă vreme, împreună cu alţi trei colegi, este etichetat de consiliul şcolii drept elev-problemă. Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar.

„Un pas în urma serafimilor” îi are în rolurile principale pe Ştefan Iancu şi Vlad Ivanov, distribuţia fiind completată de Ali Amir, Alfred Wegeman, Ştefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu şi Radu Botar.

 

PROGRAM CINEMA REPUBLICA

11,12 octombrie:

 ora 17.30 – Proiecție de film „Breaking News”, regia Iulia Rugină, pret bilet 8 lei

„Breaking News” va avea premieră de Gală la Iași.

La proiecția de Gală de la Ateneu vă veți întâlni cu actorii Andi Vasluianu, Voica Oltean și regizoarea Iulia Rugină.

Proaspăt premiat la Festivalul de la Karlovy Vary, unde aww avut premiera internațională, filmul Breaking News, în regia Iuliei Rugină, ajunge la Iași.

Premiera Breaking News de la Iași va avea loc odată cu premiera națională, vineri, 29 septembrie, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului din Iași. Prețul unui bilet pentru premieră este de 15 lei.

Biletele pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

ora 19.30 – Proiecție de film „Un pas în urma serafimilor”, regia Daniel Sandu, preț bilet 8 lei

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.