Încep proiecțiile Caravanei TIFF la Iași

Începând cu data de 16 iulie, de la ora 21.45, în Parcul Palas (Piațeta de Patinoar), Caravana TIFF aduce filme bune la Iași. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

Caravana debutează cu produția nominalizată la şase premii Goya şi premiată la San Sebastian pentru cel mai bun scenariu, Dumnezeu să ne ierte, urmată a doua zi de Afacerea Est, un film ataşant, tragic şi totuşi comic, despre cât de absurdă şi sarcastică poate fi viaţa.

Intrarea este liberă.

Program 16 – 17 iulie | Parcul Palas | 21:45

Duminică, 16 iulie    

Dumnezeu să ne ierte/ Que Dios Nos Perdone (r. Rodrigo Sorogoyen) | 124’, Spania

Cu:  Antonio de la TorreRoberto ÁlamoJavier Pereira

În thriller-ul regizat de Rodrigo Sorogoyen (câştigătorul Trofeului Transilvania cu Stockholm la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania -TIFF), într-un Madrid aflat în febra pregătirilor pentru vizita Papei, doi poliţişti realizează că nu sunt cu nimic mai presus decât criminalul în serie pe care îl urmăresc. „Un film magnific”, titrează El Pais.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=mYn8R2KXVxY

Luni, 17 iulie

Afacerea Est (r. Igor Cobileanski) | 87’, România, Lituania, Moldova

Cu: Ion SapdaruConstantin PuscasuDaniel Busuioc

Afacerea Est spune povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Sărăcia şi lipsa de perspective determină doi bărbaţi să înceapă o epuizantă călătorie în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=BT1vx6HvKi4

 

Detalii: http://tiff.ro/caravana-tiff/stiri și www.facebook.com/caravanatiff.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Staropramen, UPC, Romgaz

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Iași, Palas Iași

Recomandat de: Europa FM

Parteneri media: Zile și nopți

Parteneri locali: Asociația Studenților Jurnaliști Iași, AGERPRES, Viva FM Iași, Ziarul de Iași, Iasi FUN, TVR Iași, Iași TV Life, Radio Iași, inoras.ro, Zile și Nopți Iași, TIMPUL, Radio HIT, Tele M, Tele Moldova Plus, Evenimentul Regional al Moldovei, Curierul de Iași, Radio România Cultural, 360.uaic.ro, Apollonia TV

Partener de monitorizare: mediaTRUST

Leave a Reply

Your email address will not be published.