Bursă de studiu în Italia pentru două studente de la Facultatea de Litere

Elena LOVIN și Ștefania MUNTEAN, studente în anul al II-lea la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), specializarea Limba și Literatura Italiană, sunt câștigătoarele bursei de studiu „Loredana Battaglia” din acest an.

Bursele, oferite de Asociația ALBA și familia Battaglia, oferă celor două studente posibilitatea de a studia o lună la Universitatea pentru Străini din Perugia, Italia.

Cea de a X-a ediție a ceremoniei de acordare  a burselor „Loredana Battaglia”, organizată de Lectoratul Italian al Facultății de Litere,  a avut loc duminică, 11 iunie 2017, în Sala „Eugen Coșeriu” din Corpul R. Diplomele au fost înmânate câștigătoarelor de către Daniele BATTAGLIA, directorul Asociației ALBA din Roma, Italia.
„Familia Battaglia și Asociația ALBA oferă burse studenților de la specializarea Limba și Literatura Italiană  de peste 10 ani, până în prezent fiind acordate 23 de burse de studiu, în memoria Loredanei Battaglia, fost lector italian al Facultății de Litere, secția Limba și Literatura Italiană”, a declarat conf. univ. dr. Mirela AIOANE, coordonatorul evenimentului.

La eveniment au participat studenți și profesori ai Facultății de Litere: prof. univ. dr. Magda JEANRENAUD, prodecan, prof. univ.  dr.  Mihaela PARASCHIV, dr. Corina BĂDELIȚA,  dr. Harieta TOPOLICEANU și lect. univ. dr. Cristian UNGUREANU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.