Festivalul Internațional de film de foarte scurt metraj – Très courts

Cu maxim 4 minute pentru a convinge, regizorii de foarte scurt metraj cultivă arta de a merge direct la esența și eleganța sintezei. Talentul lor se relevă încă din primele secunde și captează imediat spectatorul.


Institutul francez din Iaşi vă invită vineri, 9 iunie, începând cu ora 22.00, în Parcul Palas, şi sâmbătă, 10 iunie, ora 17.00, la Institutul Francez, la o nouă ediţie a Festivalului internaţional de film de foarte scurt metraj, unde veţi descoperi cele mai bune şi mai scurte producţii cinematografice recente din întreaga lume !

 

Festivalul internațional de film de foarte scurt metraj Très courts are loc în toată lumea în aceeași perioadă, în 80 de orașe din 25 de țări! Festivalul înseamnă 150 de filme selecționate, o competiție internațională și una românească, o competiție cu tematică feminină și feministă și o selecție pentru copii. 

1. Competiția internațională reflectă ultimele tendințe în creația de film de pe cele 5 continente și reunește anul acesta 36 de filme, care își dispută marele premiu. Ea este difuzată în toate orașele din lume care găzduiesc festivalul. 

2. Competiția românească regrupează 22 dintre cele mai bune filme scurte din țara noastră, realizate de studenți la film și arte vizuale sau de amatori din toate colțurile țării în ultimii doi ani. Documentare, drame, comedii, animații și filme experimentale, această selecție prezintă o panoramă a României de azi. Ea este proiectată în majoritatea localităților din România care găzduiesc festivalul. 

3. Competiția „Paroles de femmes” este centrată pe personaje feminine puternice și contrastante. Veți descoperi portrete și povești de viață foarte diferite, din întreaga lume, dar toate dintr-o perspectivă feminină. Indiferent de vârsta lor, sunt independente, ironice și iau cuvântul cu umor sau cu gravitate. Acest mozaic de universuri feminine luptă cu stereotipurile și cu ideile preconcepute. 

4. Selecția „Familială” pentru copii trezește curiozitatea celor mai tineri spectatori și mai ales a celor care nu au răbdare mai mult de 4 minute. Filmele sunt recomandate copiilor de peste 7 ani.

Dați-vă întâlnire la Très Courts, veți găsi cu ce satisface și spectatorii cei mai exigenți. E foarte simplu, vă instalați pe scaune și pornim într-un tur al lumii în versiune foarte scurtă. Toți cinefilii, de la novici la experți, au câte ceva de descoperit printre perlele care vă sunt propuse:  o multitudine de genuri, limbi, povești, puncte de vedere și colțuri de lume…

Leave a Reply

Your email address will not be published.